NAPAD NA TRENERA / Majka Ivane Habazin nakon strašnog incidenta: 'Podržavam je. Nije bitan novac, nego život'

Njezin trener Ali Bashir teško je napadnut uoči službenog vaganja, a potom prebačen u bolnicu i hitno operiran

5.10.2019.
19:57
VOYO logo

Meč života Ivane Habazin pretvorio se u noćnu moru. Jer dogodio se neviđeni skandal. Njezin trener Ali Bashir teško je napadnut uoči službenog vaganja, a potom prebačen u bolnicu i hitno operiran. 

Meč protiv najbolje boksačice svijeta, Claresse Shields, za dva svjetska naslova u super velter kategoriji - ekspresno je otkazan. Zbog napada i sumnji da ga je počinio netko iz tima Ivanine protivnice WBC je najavio istragu, a najbolja Hrvatska boksačica poručila: "nema tih novaca za koje bi sada ušla u ring".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Divljački napad s leđa

Dobrodošlica iz pakla Ivani Habazin u rodnom gradu Claresse Shields. Scena njezina trenera u nesvijesti i u lokvi krvi obišla je svijet. Incident je počeo netom prije službenog vaganja. 

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bashir se približio kako bi kontrolirao vagu pa se zbog toga s njim porječkala Claressina sestra. Ubacio se i mladić za kojega tvrde da je njezin brat, što se nastavilo u predvorju kad je divljački s leđa napao Bashira i udario ga u stražnji dio vrata. A potom krenuo bježati, nakon čega su ga i uhvatili.

Kasnije se vidno potresena Ivana iz liječničke sobe svoga trenera obratila javnosti. "On je ovdje i bit će dobro. I ja ću biti dobro. Želim vam se zahvaliti na svim porukama i potpori. Borba je službeno otkazana", poručila je Habazin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako itko može pomisliti da ću se boriti?"

I to nakon četiri mjeseca priprema u Kolumbiji udaljenoj 10 tisuća kilometara. I ni za kakve novce, poručuje Ivana, ne bi se borila nakon ovoga incidenta. "Mnogi govore da se bojim i ostala sr***a. Mislim da ne moram ništa reći jer cijela situacija je sr***e i ukazana mi je velika doza nepoštovanja. Meni je najvažnije da je moj trener dobro. Ne znam kako itko može pomisliti da ću se boriti za dvije svjetske titule", poručila je Habazin.

Bashir je bio u nesvijesti dvadesetak minuta, a od snage udarca slomljena mu je čeljust i gornji zubi zbog čega je morao na minimalno dvije operacije zbog potpune rekonstrukcije lica. Sada je stabilno i najavljuje borbu do kraja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvaljujem svima na ogromnoj podršci iz cijeloga svijeta. Više sam uznemiren zbog toga što nisam u stanju uzvratiti nijedan udarac kako bih se obranio od "malog ranjivog gov**ra" koji me napao s leđa i potpuno oborio. Ovaj slučaj izgurat ću s odvjetnicima do samoga kraja", poručio je Bashir. 

WBC će Ivani ponuditi novi termin održavanja borbe

A sve će istražiti i boksačka organizacija WBC koja je stala uz Ivanu i njezina trenera. "WBC snažno osuđuje bilo koju vrstu nasilja u bilo kojem događaju vezanom uz nas sport, a pogotovo stravičan napad koji se dogodio na službenoj aktivnosti ovog događaja. WBC je uvjeren da će vlasti u potpunosti primijeniti zakon zbog ovog incidenta. Pratit ćemo istragu i rješavanje slučaja, a zatim utvrditi je li došlo do kršenja bilo kojeg pravila WBC-a ili etičkog kodeksa", poručili su iz WBC-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

WBC će Ivani ponuditi drugi termin za održavanje borbe unatoč čuđenju bestidne Shields koja će vrlo vjerojatno ostati bez titule svjetske prvakinje. "Njezin nadimak glasi "Bez isprika", tako da očekujem da ih neće biti ni sada. Vjerojatno ima drugog trenera koji može doći i biti uz nju. Njoj se ništa nije dogodilo, već nažalost njezinu treneru. Zbog toga što se dogodilo njenom treneru, trebala bi biti ljuta i boriti se još više", poručila je Shields. 

"Podržavam to što je napravila Ivana"

Claressa slovi pod jednu od najvećih boksačica u povijesti. Nakon ovoga skandala - to više nije ni blizu. Cijelu situaciju za RTL je prokomentirala i majka Ivane Habazin, Đurđica Habazin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pitala sam je samo je li na sigurnom, a ona je rekla da je. To mi je bilo najbitnije. Rekla mi je da ne zna kada će kući. Hvala Bogu i trener je zasad dobro. Prva operacija je prošla, ali mora na još jednu, konstrukciju lica. Strašno je što se dogodilo. Vrlo neprofesionalno za jednu takvu sportašicu koja je osvojila i Olimpijske i svjetske titule da tako nešto može iazvati je nevjerojatno. Podržavam to što je napravila Ivana jer je to bilo ljudski. Novac i sve ono kroz što se prolazi, nije bitno. Bitan je život i osoba do koje ti je stalo", kazala je majka Ivane Habazin, Đurđica Habazin za RTL.

"Trener i borac su jedno"

Cijelu situaciju u RTL-u Danas komentirao je stručni sukomentator RTL-a Stjepan Božić iz čije dvorane je Ivana i krenula u boksačku karijeru koji je kazao da ne pamti ovakav incident u svijetu boksa. "Ovako veliki i težak incident još u svijetu boksa nije viđen", rekao je Božić kojega je izjava Shields da bi se Ivana trebala boriti šokirala. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trener i borac su jedno", kazao je Božić i dodao da je nije dolazilo u obzir da Habazin izađe u ring s drugim trenerom. Na pitanje u kakvom je Habazin sada psihičkom stanju, Božić je rekao da pretpostavlja da je pod velikim stresom. 

"U njoj su pomiješane emocije ljutnje, tuge, nemoći, bijesa... Treba proći vrijeme  da malo smiri strasti i donese odluke", kazao je Božić. Dodao je da WBC ne može donijeti neke stroge sankcije zbog ovog incidenta, ali može tražiti pojačane mjere osiguranje kod drugog meča. "Mjere osiguranja su ovaj puta bile minimalne. Možemo reći i katastrofalne", kazao je Božić. Smatra da je zbog ovog incidenta ovaj meč dobio još više na publicitetu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo