VEČER ZA PAMĆENJE U REŽIJI KSW-A / Ljudi, kakav je ovo spektakl: BiH borac 'ostavio srce u kavezu' i srušio favorita, a o onome što je Gruzijac napravio Poljaku dugo će se pričati

Image
Foto: KSW - VOYO

KSW 89 počinje u subotu u 20 sati, a možete ga gledati samo na Voyo platformi. Tekstualni prijenos možete pratiti na portalu Net.hr

16.12.2023.
22:39
KSW - VOYO
VOYO logo

U subotu u 20 sati počeo je event vodeće europske MMA organizacije - KSW 89 u poljskom gradu Gliwice. Na KSW 89 zakazane su dvije borbe za titulu. U velter kategoriji Salahdine Parnasse će braniti naslov protiv Adriana Bartosinskog, a titulu će braniti i Pawel Pawlak u srednjoj kategoriji protiv legende KSW-a i poljskog MMA-a, Michala Materle.

Image
KSW 89 /

Svjedočimo borilačkom spektaklu: Nakon što su se 'vatrene' djevojke žestoko potukle, vidjeli smo brutalni nokaut nakon samo 20 sekundi

Image
KSW 89 /

Svjedočimo borilačkom spektaklu: Nakon što su se 'vatrene' djevojke žestoko potukle, vidjeli smo brutalni nokaut nakon samo 20 sekundi

Event su otvorila dva poljska borca, Wojciech Kazieczko i Michal Domin, a slavio je Domin jedbnoglasnom sudačkom odlukom. Nakon njih u ring su ušle dvije poljske borninje, Emilia Czerwinska i Natalia Baczynska-Krawiec, a nakon tri runde velike borbe pobjeda je "tijesnom" sudačkom odlukom pripala Czerwinskoj. Poslije djevojaka, u kavez su ušli Poljak Sebastian Rajewski i bivši francuski kickboksač Wilson Varela, a borba je trajala tek dvadesetak sekundi. Tada je Francuz monstruoznim moddle-kickom pogodio Rajewskjog i on je samo pao na pod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Nakon toga red je došao na sedam glavnih borbi KSW-ovog eventa. U prvom su se susretli bosanskohercegovački borac Ahmed Vila i Lukasz Charzewski. Poljak je u borbu ušao s ulogom velikog favorita.

Image
Foto: KSW - VOYO

Zanimljiva je bila prva runda između poljskog i bosanskohercegovačkog borca, dobar dio vremena proveli su u klinču ili u parteru. Ipak, Poljak je znao kako je Vila odličan na tlu i uspješno se izvukao iz te situacije. Na samom startu druge runde ozbiljno je Vila uzdrmao Charzewskog, izgledalo je kako će dovršiti posao i nokautirati Poljaka, ali Charzewski je opet spasio glavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednja runda protekla je na isti način, pa su pobjednik odlučivali suci. Oni su presudili da je Vila bio bolji i tako je borac iz BiH stigao do jedne od najvećih pobjeda u karijeri.

Image

Zanimljivo, tijekom intervjua nakon meča Vila je rekao da mu je drago što je pobijedio, no da smatra da nije bio bolji te da je Charzewski pokazao više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petoj, i jedinoj teškašoj, borbi večeri sučelili su se Poljak Szymon Bajor i Čeh Viktor Pešta. Njihov meč počeo je kao boksački okršaj, sijevale su prave "bombe" s obje strane, no prva runda prošla je bez nokauta.

Image
Foto: KSW - VOYO

Druga runda ponudila je puno hrvanja i udaraca u parteru, no opet, niti jedna "bomba" nije sjela na pravo mjesto.Slično je bilo i u trećoj rundi, a pobjeda je na kraju sudačkom odlukom pripala Bajoru, koji je ključne bodove osvojio velikom ofenzivom na samom kraju meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je uslijedio meč poljskog borca Andrzeja Grzebyka i Latvijca Madarsa Fleminasa u velter kategoriji.

Image
Foto: KSW - VOYO

Oba borca pružila su nam zanimljivu prvu rundu koju su završili sa smiješkom na licu. Klinč i parter obilježili su prvu dionicu meča, ali nije nedostajalo ni fajta stojci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Druga runda također je ponudila brojna uzbuđenja, a iznimno je interesantno bilo kada se Fleminas legao na pod, stavio ruke iza glave, a Grzebyk je udarao iz sve snage. Ipak, bez većeg uspjeha. Treća runda prošla je na isti način, a Grzebyk je ipak pokazao dosta više pa su mu suci potpuno zasluženo na kraju dodijelili pobjedu.

Sedma borba večeri donijela je dvoboj dvojice 31-godišnjaka, Gruzijca Raulija Tutaraulija i domaćeg borca Marcina Helda. Poljak je bio veliki favorit, no potpuno neopravdano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Tutarauli je bio puno energičniji i opasniji, a do pobjede je stigao pri kraju druge runde. Izbombardirao je domaćeg borca u parteru, potekla je i krv te je sudac prekinuo borbu.

Snimku ove i svih ostalih borbi na KSW 89 pogletajte na platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo