AJME MENI NIJE MI DOBRO / MMA povijest pamti velike poteze: Ovo epsko uništavanje može se opjevati s 'laku noć, svirači'

Image
Foto: Screenshot: Twitter

Anderson Silva letećim koljenom bio je strah i trepet svima

19.10.2021.
17:49
Screenshot: Twitter
VOYO logo

Na Facebook stranici UFC Fight Pass osvanuo je video borbe legendarnog bivšeg UFC borca, jednog od najboljih MMA boraca svih vremena, dugogodišnjeg vladara srednje divizije, velikog Andersona The Spidera Silve s Pridea 25 protiv Carlosa Newtona, kojeg je nokautirao u 1. rundi (TKO).

Image
POSLAO GA NA SPAVANJE /

Okršaj legendi završio brutalnim nokautom. Pogledajte kako je Silva razornom kombinacijom uništio Ortiza

Image
POSLAO GA NA SPAVANJE /

Okršaj legendi završio brutalnim nokautom. Pogledajte kako je Silva razornom kombinacijom uništio Ortiza

Za svaki slučaj sletjela 4 direkta

Sve je bilo gotovo kad je jedno savršeno tempirano leteće koljeno sjelo u glavu Kanađanina Newtona, bivšeg prvaka u velteru u UFC-u, koji se odmah ugasio. Za svali slučaj, tada 27-godišnji Silva ga je još 4 puta pogodio desnom. Newton je u biti već u ranije zaspao, nakon udarca koljenom. Nije dobro procijenio situaciju, krenuo u napad i dobio strašan udarac... Nakon što je japanski sudac prekinuo meč, odmah je zvao liječničku službu u ring.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo smo bacili oko na Tapology.com. Anderson Silva je uoči te borbe na Body Blowu imao profi MMA skor 10-1-0, dok je Newton bio na 12-6-0.

Zanimljive pojedinosti iz borbe

Inače, Anderson Silva bivši je boksač. U UFC-u je došavši iz spomenutog slavnog Pridea i kasnije Cage Ragea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika karijera The Spidera

Silva je debitirao na Ultimate Fight Nightu broj 5 28. lipnja 2006. u elitnoj organizaciji. Njegov protivnik bio je natjecatelj The Ultimate Fighter 1 Chris Leben koji je bio neporažen u UFC -u s pet uzastopnih pobjeda. Leben, siguran u pobjedu, predvidio je da će nokautirati Silvu u intervjuu prije borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Silva oduševio u debiju, ostalo je povijest

Tada relativno nepoznati borac u Sjedinjenim Državama, Silva je nokautirao Lebena s naletom preciznih udaraca, nakon čega je uslijedio posljednji udarac koljenom u 49 sekundi u prvoj rundi. Silvina udarna točnost u borbi bila je 85%. Amerika, čitava organizacija i fanovi slobodne borbe ostali su zapanjeni Silvijom tehnikom, ubojitosti u kavezu... Ostalo je povijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dalje drži rekord

Anderson Silva i dalje drži rekord najduljeg vremenskog trajanja jednog UFC pojasa u povijesti od čak 2.457 dana. Rekordni niz je počeo 2006., a završilo 2013. i uključivalo je UFC -ovih rekordnih 16 uzastopnih pobjeda u tom rasponu. Za pamćenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo