KRAJ SNOVA O OLIMPIJSKOJ MEDALJI: / Hrvatski borac nije imao šanse protiv domaćeg borca i publike

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska je ostala bez jednog predstavnika u boksačkom turniru na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

10.8.2016.
18:45
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

U osmini finala lakoteške kategorije (do 81 kilograma) Hrvoje Sep je izgubio od domaćeg boksača Michela Borgesa. Nošen glasnom podrškom s tribina Borges je bio bolji u prve dvije runde, odnosno tako su odlučili suci, a Sep u trećoj rundi više nije uspio nadoknaditi zaostatak.

Hrgović u subotu

Sva tri suca su u prve dvije runde dali prednost Brazilcu s 10-9. Sep je u završnoj rundi krenuo u rizik, pokušao je doći i do nokauta, ali nije bio uspješan u tome. Bio je u toj dionici bolji, svi su mu suci dali prednost, ali ukupno je Borges pobijedio s 29-28 i otišao u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prednost domaćinu

"Da sam protiv njega boksao u bilo kojoj drugoj zemlji, ja bih pobijedio. Prva runda je bila izjednačena, a u ostale dvije sam ja uputio više neuzvraćenih udaraca. To je tako, svaki njegov udarac udarac pratio je huk s tribina, a moji su prošli u tišini što je vjerojatno utjecalo na suce. On je pametno boksao kad je ostao bez snage, držao je i odugovlačio. Jako sam razočaran", kazao je Sep, koji nakon Olimpijskih igara prelazi u profesionalce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam nekoliko ponuda, gotovo je s amaterskim boksom, idem u profesionalce".

Žale se na suce

Trener LeonardoPjetraj također je imao što reći o sucima, ali je zaključio da je ishod dvoboja odredila prva runda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad boksate s domaćim boksačom onda morate odmah krenuti i ostaviti dojam na suce. To Hrvoje nije učinio,, nije se držao dogovorene taktike i to mu zamjeram. Ostale dvije runde je odradio dobro, pogotovu je u trećoj bio dominantan, ali to na ovakvim natjecanjima protiv domaćeg boksača nije dovoljno. Ovdje je samo valjda pet kvalitetnih sudaca, a ostalo su amateri koji niti ne prate boks. Zato uvijek govorim da je amaterski boks daleko nepošteniji od profesionalnog", kazao je Pjetraj.

Na lanjskom Europskom prvenstvu u Bugarskoj Sep je osvojio brončanu medalju, potajno se nadao da bi i u Riju mogao do odličja, ali san se rasplinuo protiv domaćeg predstavnika. Iako je naš borac na kraju borbe bio uvjeren da je pobijedio i već je slavio s visoko uzdignutim rukama, suci su ipak mislili drugačije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskoj sada ostaje nada da će Filip Hrgović biti bolje sreće. Europski prvak u superteškoj kategoriji je slobodan u prvom kolu, a svoj nastup počinje u subotu u osmini finala kada će mu suparnik biti Turčin AliDemirezen.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo