sankcije / Kličko želi zabraniti priredbu na kojoj će Hrgović imati borbu karijere

Image
Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky

Filip Hrgović borit će se protiv Kineza Zhanga Zhileia 7. svibnja u Las Vegasu.

15.3.2022.
18:11
AP Photo/Efrem Lukatsky
VOYO logo

Filip Hrgović nakon dugo čekanja napokon je dobio borbu karijere. Boriti će se protiv Kineza Zhanga Zhileja u Las Vegasu 7.svibnja. Pobjednik tog meča postat će IBF-ov obvezni izazivač za prvaka u teškoj kategoriji, Ukrajinca Oleksandra Usika.

Glavna borba te večeri trebao bi biti okršaj Canela Alvareza, koji napada titulu u poluteškoj kategoriji, i prvaka, Rusa Dimitrija Bivola. Kako su sankcije u svijetu sporta prema Rusiji sve jače, tako postoji mogućnost da će Bivolu biti zabranjen nastup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sankcije nisu osobni napadi na sportaše, nego na rusku politiku. Svaki ruski predstavnik mora biti kažnjen jer tako pokazujemo Rusiji da je svijet protiv njenog besmislenog rata i da iz toga rata neće proizaći ništa dobro", rekao je Kličko za BBC pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odluka o tome da se Rusiju izolira nije agresivna. Radimo to da bi se zaustavio rat. Nemam ništa osobno protiv njihovih sportaša, ali imam puno toga protiv agresije Vladimira Putina. Vjerujemo da su sankcije na svim razinama, uključujući sport, od presudne važnosti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo