Play ponuda

Kakav preokret: Razbio je Mirka Filipovića, a sada mu prijeti povijesna osveta!

shimmer fallback

Stigla je službena potvrda! Mirko Filipović i Gabriel Gonzaga borit će se 11. travnja u Krakowu, objavio je UFC.

23.1.2015.
16:42
Play ponuda

Mirko Filipović dobio je priliku za veliki revanš 35-godišnjem Brazilcu koji ga je udarcem nogom u glavu nokautirao 2007. godine na turniru UFC 70.

Dogodit će se to osam godina poslije meča koji je, kasnije se pokazalo, bio prekretnica u Mirkovoj karijeri. Nakon tog poraza, Filipović je izgubio četiri borbe u UFC-u (uz dvije pobjede), i karijera mu polako krenula silaznom putanjom.

Nekad moćni Cro Cop izgubio je povjerenje velikog broja navijača, mogi su mu poručivali da 'više ode u mirovinu', ali Mirko se vratio u velikom stilu i možemo očekivati da će okršaj s Gonzagom biti jedan od gledanijih u povijesti UFC-a.

//www.youtube.com/embed/199Ts4MZEiM

Možda će UFC Fight Night 64 event biti još jedna prekretnica u Mirkovoj karijeri, tim više što legendarni hrvatski borac poručuje da je unatoč ulasku u 40. godinu u vrhunskoj formi te da je napokon riješio sve zdravstvene probleme.

Filipović ima životni motiv da uzvrati Gonzagi koji ga je sredio njegovim oružjem - high-kickom kasnije proglašenim nokautom godine.

Cro Copove riječi kojima se neki dan na Facebooku obratio svojim navijačima obećavaju:

Ne mogu obećati da ću iz tih okršaja izaći kao pobjednik, ali ću dati apsolutno sve od sebe da pobjedim.

"Iako sam 8 godina stariji nego kad sam prvi put otišao u UFC sada sam u puno komfornijoj i opuštenijoj situaciji nego tada i financijskoj i zdravstvenoj. Ovog puta nisam potpisao radi basnoslovnog ugovora već isključivo radi vlastitog zadovoljstva. I uspio sam zaliječiti sve ozljede i opreracije, a bilo ih je osam, koje me prate od prve borbe odrađene u UFC-u i jedva čekam prvi okršaj za koji ću biti spreman kao zvijer!

To dugujem sebi i svojim navijačima. Da se razumijemo, mogao sam nakon borbe sa Ishiijem staviti prst u uho i laganini, penzija, spavanje do 11, malo trening, jedan vikend Privlaka, drugi vikend Pula i tako bezbrizno do kraja života. Ali to nisam ja, dobio sam priliku da u sportskom smislu ispravim neke stvari,ako budem mogao odlično, ako ne, opet dobro, barem ću znati da sam pokušao i da sam dao sve od sebe.

Play ponuda
Play ponuda