Play ponuda

'Ja sam savršen borac da pošaljem Klička u mirovinu'

shimmer fallback

David Haye se planirao povući iz profesionalnog bavljenja boksom prije 31.

10.9.2011.
19:11
Play ponuda

"Ako mi Vladimir pruži revenš, u što iskreno sumnjam, ili Vitalij pristane na borbu sa mnom, odgoditi ću svoju mirovina za šest mjeseci", rekao je Haye.

Britanac je rekao da je do ove odluke došlo nakon razgovora sa svojom obitelji i bivšim svjetskim prvakom Lennoxom Lewsiom koji je prije osam godina pobijedio Vitalija.

"Razmislio sam o svemu nakon razgovora s obitelji i Lennoxom. Lewis mi je dao nekoliko korisnih savjeta kako bih mogao pobijediti Vitalija baš kao što je to on učinio 2003. godine", veli Haye.

Vitali će braniti svoj WBC naslov protiv Poljaka Tomasza Adameka ove subote, dok će Vladimir svoju iduću borbu imati u prosincu protiv još neimenovanog protivnika. Britanac je rekao da će meč Vitalija i Adameka gledati na televiziji i da će iz sveg grla navijati za Klička.

"Navijat ću za Klička, a to je nešto što ne bih napravio čak ni da spasim vlastiti život. Želim da pomete Poljaka, zadrži naslov i da onda meni pruži priliku za naslov. Vitalij bi mi trebao dati priliku, ako se usudi", priznao je Haye.

Britanac je nakon poraza od Vladimira okrivio i slomljeni nožni prst zbog kojeg nije mogao pružiti ono najbolje od sebe.

"Prst je sada u redu. Vitalij ima 40 godina i mora prestati u jednom trenutku. Za njegovu završnu borbu ja sam idealan protivnik. Poslao bih ga u mirovinu, ali bez pojasa", zaključio je u svom stilu Haye.

Vezani članci:

arti-201107050430006 arti-201107030032006 arti-201107030153006

Play ponuda
Play ponuda