ISPISAO POVIJEST: / McGregor sjajno nokautirao Alvareza i postao možda i najveći UFC borac ikad

Conor McGregor (28, 21-3) u nedjelju ujutro po hrvatskom vremenu ušao je u povijest slobodne borbe.

13.11.2016.
7:28
AFP, Michael Reaves

Naime, na povijesnom UFC 205 eventu, najvećem eventu slobodne borbe ikad, slavio je tehničkim nokautom u drugoj rundi (3:04 prije kraja) protiv Alvareza (32, 28-5) i osvojio pojas u lakoj diviziji, tako postavši prvi borac ikad koji je objedinio dva pojasa u UFC-u istovremeno. Onaj u perolakoj, s kojim je ušao u ovu borbu i sad novi u lakoj diviziji.

PUT OD DEBIJA DO PRILIKE ZA ULAZAK U POVIJEST: Objavljen video McGregora koji će vas nadahnuti

Jednosmjerna ulica za Alvareza

Od samog početka ove spektakularne borbe u slavnom Madison Square Gardenu, "The Notorius" se nametnuo kao bolji borac i u prvoj rundi je dva puta rušio Alvareza.

Dosadašnji UFC prvak u lakoj diviziji nije uspio naći rješenje za McGregorovu ubojitu lijevu ruku.

Dominacija McGregora

Irac je u izgledao toliko dominantno, možda i najdominantnije do sad kad su njegove borbe za naslov u pitanju. Nije srljao, čekao je Alvareza da se otvori i kad bi ovaj krenuo prema naprijed, naišao bi na odgovor u obliku serije udaraca McGregora.

Eddie Alvarez je u prvoj rundi samo jednom pokušao rušenje svog protivnika, no to je bilo slabo. Nastavio se Amerikanac boriti upravo onako kako je McGregoru odgovaralo.

Nakon dominacije Irca u prvoj rundi, Alvarezu je u kutu poručeno - kreni prema naprijed!

Jalov pokušaj rušenja od strane Alvareza

Nije da Amerikanac nije išao prema naprijed u prvoj rundi, ali u tom trenutku je gubio od McGregora i jedini spas u ovoj borbi za njega je bio da počne tući svog protivnika i skupljati poene.

Druga runda započela je nešto boljim angažmanom Alvareza, koji je pokušao rušiti McGregora, ali mu to nije uspijelo poći za rukom. Alvarez je došao do klinča uz ogradu, iz kojeg je pokušao doći do rušenja. McGregor je to nešto duže od pola minuta uspješno branio, nakon čega su se ponovno našli u "stojci".

Strašna serija udaraca za pojas prvaka

I onda se to dogodilo! Alvarez je krenuo prema naprijed, McGregor mu je uzvratio strašnom serijom od četiri udarca u glavu, prvak je pao na pod i Irac ga je dovršio s još jednim udarcem u glavu.

I tu je priči bio - kraj! Publika u Madison Square Gardenu poludjela je, Irac je podignuo ruke, sve je bilo gotovo. Inače, Madison Square Garden svim je srcem bio uz McGregora. Irac je imao strašnu podršku, najveća UFC zvijezda ikad je i nakon borbe briljirala:

"Želio bih iskoristiti ovaj trenutak kako bih se ispričao - apsolutno nikom", kazao je u kavezu nakon meča McGregor.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali