Dvadesetogodišnja članica zagrebačke Dubrave Doris Pole na Svjetskom prvenstvu u taekwondou u Manchesteru ostvarila je uspjeh karijere. Pole je u kategoriji do 73 kg pobijedila u četvrtfinalu aktualnu europsku teškašku prvakinju Poljakinju Aleksandru Kowalczuk (8-5) i tako osigurala najmanje broncu.

Premda teška nije njena prirodna kategorija, aktualna mlađe seniorska europska prvakinja (U-21) je prije pobjede karijere, nadjačala Austrijanku Jahl (15-10), a potom i Marokanku Dislam (9-3).

'Doris nije teškašica pa smo se morali taktički prilagođavati'

"S obzirom da su sve protivnice od mene bile teže i snažnije morala sam koristiti svoju brzinu i to sam očito uspješno činila", kazala je Doris na koju se nadovezao Dejan Mesarov, trener koji je vodio do medalje:

"Doris nije teškašica pa smo se morali taktički prilagođavati da nas one puno ne potroše, a opet da smo mi opasni".

Deni Andrun Razić imao peh sa ždrijebom

Vrlo dobar nastup, na svom prvom SP-u, imao je i 24-godišnji član zagrebačkog Osvita Deni Andrun Razić (68 kg) koji je imao peh sa ždrijebom te je u osmini finala naletio na olimpijskog i svjetskog doprvaka Rusa Denisenka (16-19). Prije toga, Deni je dvije borbe dobio prekidom zbog diskvalifikacije protivnika koji su dobili po 10 kazni. Choya iz Gvajane pobijedio je sa 23-2, prekidom prije isteka borbe, a isto se dogodilo i protiv Amerikanca Nickolasa koji je, u trenutku diskvalifikacije, čak i vodio (25-21). No, Deni je, očito, bio dovoljno agresivan pa je suparnike prisiljavao na zabranjene radnje.

Mlađahni Josip Teskera, 17-godišnjak iz Div Knina, izgubio je u 1. kolu od Marokanca Marmozija (11-19).

Trećeg dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu, hrvatske boje branit će dvoje europskih prvaka, Kristina Tomić (49 kg) i Toni Kanaet (74 kg), ali i trećeplasirana s prošlog Svjetskog prvenstva Nikita Glasnović (57 kg) koja je tada nastupala još pod švedskom zastavom, ali je u jesen te iste 2017. prešla u redove splitskog Marjana i hrvatske reprezentacije.