HRGOVIĆ SE JOŠ NIJE BORIO PROTIV TAKVOG BOKSAČA: / Wilderu je priredio pravi pakao; 'Filip jedno nikako neće smjeti napraviti...'

Image
Foto: Profimedia/Screenshot/You Tube

'Prognozirao sam i predvidio kako će taj meč završiti. Moja procjena je da će ga Filip nokautirati početkom sedme runde'

4.12.2019.
12:29
Profimedia/Screenshot/You Tube
VOYO logo

Za priredbu su boksački promotori još ranije bili rekli kako će promijeniti boks zauvijek. "Obračun na dinama" – krilatica je ovog velikog boksačkog eventa u organizaciji Matchroom Boxinga, koji će se održati 7. prosinca u Saudijskog Arabiji, a na kojem će se boriti najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović (9-0-0) protiv iskusnog 37-godišnjeg Amerikanca Érica Moline, boksača s iskustvom boksanja mečeva za naslov svjetskog teškaškog prvaka.

Image
[VIDEO] HRGOVIĆ I MOLINA STALI JEDAN NASUPROT DRUGOG: /

Hrvat iskoristio priliku i bocnuo Amerikanca: 'To je dobra stvar za mene'

Image
[VIDEO] HRGOVIĆ I MOLINA STALI JEDAN NASUPROT DRUGOG: /

Hrvat iskoristio priliku i bocnuo Amerikanca: 'To je dobra stvar za mene'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL ima ekskluzivna prava na prijenos spektakularnog boksačkog eventa iz Diryaha

Na glavnom RTL-ovom programu od 17:45 sati UŽIVO će se prenositi meč Hrgovića i Moline, a od 21:40 sati glavna borba ove spektakularne priredbe od 100 milijuna dolara, koliko su dali za prava na priredbu u Diriyjahu, bit će između Andyja Ruiza Jr. i Anthonyja Joshue, u kojem će ulog biti svjetski teškaški pojasevi prvaka prema WBA, IBF i WBO verzijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli događaj moći ćete pratiti na RTLplayu, koji nudi još dvije vrlo zanimljive borbe! Prva je eliminacijska između bivšeg WBA prvaka, Rusa Aleksandera Povetkina (35-2) i Amerikanca Michaela Huntera (18-1) a druga Britanca Dilliana Whytea (26-1) i Poljaka Mariusza Wacha (35-5).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Molina ima dva meča za naslov svjetskog prvaka iza sebe, sa suprotnim dojmovima u njima

Što se tiče Hrgovićevog protivnika, Molina (27-5-0) je 2015. godine boksao protiv prvaka Deontayeja Wildera za naslov prvaka svijeta prema WBC verziji, dok je godinu dana poslije rukavice ukrstio s Anthonyjem Joshuom, sad u meču za naslov prema IBF verziji. U oba meča je izgubio, s tim da je Wilderu u uvodnim rundama nanio probleme i pokazao da je itekako nezgodan i opasan boksač. Na kraju ga je Wilder nokautirao u 9. rundi, dok ga je Joshua završio u trećoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom je meču Molina od samog početka bio u podređenom položaju, pažljivo pokrivajući lice rukavicama i bez namjere da makar pokuša skratiti distancu prema Joshuai. Molina, tako, nije bio ni blizu borca koji se devet rundi tukao s WBC prvakom Deontayom Wilderom ili koji je nokautirao respektabilnog Poljaka Tomasza Adameka, što mu je najveća pobjeda u karijeri.

Najveće ime protiv kojeg je do sad Hrga boksao

Kako bilo, Éric Molina najveće je ime protiv kojeg je Filip Hrgović do sada boksao i svakako najteži protivnik s kojim se susreo. Ovaj skromni nastavnik rodom iz Teksasa, s mjestom prebivališta u Weslacou, boksač je koji svakoga može ugroziti. Osim toga posjeduje još neke kvalitete, a među njima je i upornost, vrlo bitan faktor za uspjeh u boksu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Molini mnogi predviđali kraj karijere nakon poraza od Dominica Breazealea, ali...

Naime, Molina je boksač kojem su mnogi predviđali kraj karijere nakon što je doživio poraz od Dominica Breazealea u Barclays Centeru u New Yorku 4. studenog 2017. Još gora vijest zatekla ga je u međuvremenu. Britanska atletska komisija otkrila je kako je Molina pao na doping testu odrađenom prije borbe protiv Joshue. Na kraju su mu "odrezali" dvogodišnju suspenziju, no ona je na kraju važeća samo za nastupe u Velikoj Britaniji. Molina tako nije nastupio cijelu 2018. godinu, da bi ove godine odlučio još jednom pokušati. Sad je dobio novu priliku napraviti nešto na velikoj teškaškoj sceni, priliku koja mu je došla iznenada, a u povratku ranije ostvario je pobjedu...

Svih pet poraza u svojoj karijeri Molina je doživio prekidom. Međutim, to ne znači da ima staklenu bradu. Upravo suprotno. To dokazuje da boksa takvim stilom u kojem prednjači njegov hrabri i otvoreni pristup. On voli ući u otvorene okršaje, razmjene udaraca, ne boji se potući u ringu. Spreman je primiti udarce kako bi ih i plasirao...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Swarmer stil boksa - noćna mora za svakog

To se posebno odnosi na mečeve u kojima je Molina tehnički inferioran, kao što bi trebao biti ovaj protiv Filipa Hrgovića. On se u tim slučajevima pretvara u "swarmera", boksača koji je tehnički noćna mora za svakog, koji boksa lagano i agresivno, napada i koji niti u jednom svom potezu ne pokazuje posustajanje niti strah, nego ide naprijed, bez straha od bilo čega, ulazi u blisku borbu, non stop je blizu svom suparniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako Hrgović bude uvjerljivo vodio, ali ne bude završavao meč, apsolutno je sigurno kako će protiv sebe dobiti takvog Molinu, boksača koji jednim udarcem može preokrenuti meč i završiti ga. Trenutno je, prema BoxRecu, 35. teškaš svijeta dok je Hrgović na 13. mjestu, a prema nekim ljestvicama je i u TOP 10 teškaša svijeta...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Moja procjena je da će ga Filip nokautirati početkom sedme runde'

"U kontaktu sam stalno s Filipom putem Instagrama, od kad je otišao u Miami. Prognozirao sam i predvidio kako će taj meč završiti. Moja procjena je da će ga Filip nokautirati početkom sedme runde. Hrga je spreman, i više nego spreman. Taktičko-tehnički je sve bolji i bolji. Filipova najveća prednost u ovom meču, kao i budućim, je Pedro Diaz, njegov cijenjeni boksački trener s Kube. Što reći o njemu. Čovjek ima, čini mi se, oko 20 olimpijskih zlata, da li treba na to što više reći?", kazao nam je proslavljeni bivši hrvatski boksač Stjepan Božić (45). Ovaj negdašnji svjetski prvak u supersrednjoj kategoriji 2005. (WBF), ali i nositelj naslova interkontinentalnog prvaka po WBA hvali kubanski boks, odnosno kubanski stil, i objašnjava ga riječima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kubanci su posebni'

"Kubanci su posebni. Promatrao sam ih. Oni su razvili stil boksa u ringu i način života. Rasplesani su u ringu, opušteni, razigrani, mekani, primjenili su to u velikoj mjeri. Ono kao što je veliki Muhammad Ali kazao, 'letim kao leptir, a bodem kao osa'. Oni plešu poput leptira, a ubadaju poput pčele. Odlični su i opasni. Itekako respektabilni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božić nam je, nadalje, kazao:

'Morat će Filip nametnuti svoj način razmišljanja u ringu i svoj boks'

"Istina je ta da će ovo biti povijesna priredba i meč za svjetski boks. Iako, u današnjem sportu svaki meč, svaka sljedeća borba veća je od prethodne. No, glavna borba priredbe pod nazivom: 'Obračun na dinama' na kojoj će se po drugi put u ringu naći branitelj pojasa prvaka Andy Ruiz Jr. i izazivač Anthony Joshua, može se uspoređivati s onim ratom u ringu između Joshue i Klička, kao i borbu Mike Tyson - Evander Holyfield. Definitivno, glavna borba priredbe, kao i sama priredba, spadaju u sam vrh, anale boksa, nečega o čemu će se još dugu pričati, što će zauvijek ostati zapisano na povijesnim stranicama boksa", rekao nam je Stjepan Božić i zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo što Filip nikako neće smjeti napraviti, a to on i sam zna, ne smije podcijeniti Molinu. Morat će nametnuti svoj način razmišljanja u ringu i svoj boks. Morat će imati svoj stil, biti agresivan, i ako bude takav vjerujem da Molina nema šanse protiv njega".

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo