HRGOVIĆ SE NAKLONIO NAJVEĆEM: / Objavio fotku i otkrio da je dobro proučio fantomski udarac koji je i danas misterija

Image

Najbolji hrvatski boksač očito obožava Muhammada Alija

26.5.2019.
15:33
VOYO logo

Najbolji hrvatski boksač u teškoj kategoriji 26-godišnji FilipHrgović ostvario je i osmu pobjedu u profesionalnoj karijeri u isto toliko nastupa nakon što je nokautom u prvoj rundi pobijedio Amerikanca Grega Corbina.

Image
HRGOVIĆ SE UPRAVO OGLASIO I ODMAH ZAPALIO NACIJU: /

Na njegove riječi bit će ponosna cijela zemlja

Image
HRGOVIĆ SE UPRAVO OGLASIO I ODMAH ZAPALIO NACIJU: /

Na njegove riječi bit će ponosna cijela zemlja

"Žao mi je zbog gledatelja u Hrvatskoj što je tako kratko trajalo i što nisu vidjeli pravu borbu, ali eto i to se ponekad dogodi u boksu", izjavio je nakon pobjede Hrgović RTL-u koji je prenosio borbu za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravi udarac na pravo mjesto

"Kad sjedne pravi udarac na pravo mjesto - to se dogodilo. On je krenuo prema meni, ja sam uputio udarac tako da se poklopila dvostruka sila. Bogu hvala sve je dobro završilo. Za mene, za njega baš i ne", zaključio je Hrgović.

Nekoliko sati nakon borbe na svom je Instagramu objavio simboličnu fotografiju. Na isti dan kad se on pobjedom predstavio Americi najveći svih vremena MuhammadAli je 1965. godine u drugoj borbi protiv SonnyjaListona došao do nove pobjede. Zauvijek je s tog meča u pamćenju ostala fotografija Alija kako slavi s visoko podignutim rukama, dok Liston leži na leđima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Charles Martin,Gregory Corbin Fox Sports PBC PPV World Welterweight Championship Fight, Dallas, USA - 16 Mar 2019, Image: 420064109, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features

Liston se bojao

Ali je nokautirao Listona i obranio titulu. Bio je to jedan od najkotroverznijih nokauta u povijesti boksa. Mnogi su javno govorili da je borba namještena. Rijetko tko je povjerovao da je Ali kratkim udarcem desne ruke mogao nokautirati šampiona kao što je bio Liston.

Kada je Liston pao, Ali se nije povukao već je trčkarao oko njega i prozivao ga. Sudac nije ni brojao Listonu, već je pokušao otjerati Alija u neutralni kut, a poslije je samo presudio da je meč završen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko godina poslije meča Liston je priznao jednom američkom novinaru da nije niti dobio udarac kada je, ali da nije htio da ustane jer je je, kako je rekao "Ali bio lud", a bojao se i muslimana koji su u to vrijeme jačali u Americi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo