PRŠTI SAMOPOUZDANJEM / Hrgović jedva čeka borbu za titulu: 'Ispričavam se, sve ću vas pobijediti'

Image
Foto: Profimedia

Joshua je pobjedom preuzeo drugo mjesto na IBF-ovoj ljestvici i time će on zasigurno biti Hrgovićev protivnik.

25.12.2023.
17:01
Profimedia
VOYO logo

Glasine da će sljedeći protivnik Filipa Hrgovića biti Anthony Joshua traju već neko vrijeme.

Image
TKO ČEKA TAJ I DOČEKA /

Hrgović napokon dobiva meč koji je dugo čekao: Eddie Hearn potvrdio meč između njega i Joshue

Image
TKO ČEKA TAJ I DOČEKA /

Hrgović napokon dobiva meč koji je dugo čekao: Eddie Hearn potvrdio meč između njega i Joshue

Na eventu 'Day of Reckoning' u Rijadu obojica su pokazala da su jedan drugome dostojni protivnici. 'El Animal' je u samo 76 sekundi nokautom pobijedio Australca Marka De Morija, dok je Joshua uništio Šveđanina Otta Wallina te ga prisilio na predaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joshua i Wallin borili su se za drugo mjesto na IBF-ovoj ljestvici izazivača.

Titula prvaka trenutno pripada Oleksandru Usyku i on će 17. veljače sljedeće godine naslov braniti u borbi protiv Tysona Furyja. IBF je taj meč odobrio, no nije pristao na revanš koji Usyk i Fury prema odredbama ugovora moraju odraditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Titula će jednom od njih pripasti samo na kratko jer će IBF ubrzo nakon toga Hrgovića odrediti kao obaveznog izazivača. Joshua je pobjedom preuzeo drugo mjesto na IBF-ovoj ljestvici i time će on zasigurno biti Hrgovićev protivnik.

Tu borbu je nakon pobjede u Saudijskoj Arabiji najavio i Hrgović:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odavno sam spreman za veliku borbu. U boksu sam 17 godina, duga amaterska karijera, šest godina sam profesionalac. Spreman sam na sve. Saudijska Arabija i Njegova Ekscelencija su promijenili boks. Sada više neće biti politike i dobit ću veliku borbu. Jedva čekam.

Uzbuđen sam što sam dio ovoga i zbog budućih velikih borbi. Noć prije borbe sam se predomislio i odlučio krenuti snažno jer me De Mori provocirao. Ako me provociraš, završavaš u prvoj rundi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ispričavam se, dečki, sve ću vas pobijediti'

Novinari su ga zatim pitali gdje vidi sebe u odnosu na najbolje teškaše: "U svojoj glavi sam najbolji, ali za sada to još nisam pokazao, nisam imao priliku. Rekao bih da sam u top 10, ali naglašavam, mislim da mogu pobijediti svakoga, što još trebam dokazati, naravno.

Naravno da želim Tysona Furyja, on je najveće ime u boksu. Trebao bih se boriti s njim ili Usykom, ali očekujem da će oni najprije imati revanš, tako da ću napasti 'praznu' IBF titulu". Za kraj je poslao poruku Joshui i Furyju: "Ispričavam se, dečki, sve ću vas pobijediti. Predugo sam čekao. Tko god od vas mi bude protivnik, izgubit će."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod Kauboja na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo