E TO ĆE BITI PRAVA BORBA / Hrgović dogovorio meč karijere i to protiv velikog rivala. Ulazi u ring sa slavnim boksačem, kojem su specijalitet Hrvati

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Valja naglasiti ipak kako je ovo prvi korak u pregovorima

13.1.2022.
17:32
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što su ga odbili Joseph Parker i Luis Ortiz, dva velikana teške kategorije, najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović, i dalje traži suparnika. Nagađalo se kako bi to mogao biti Kinez, Zhang Zhilei, ali na kraju je ispalo da je i to samo glasina, no izgleda da će Hrga uskoro u ring sa svojim starim rivalom.

Naime, sljedeći borac kojem bi IBF ponudio Hrgovića bio bi Anthony Joshua, ali kako on ima dogovoren meč s Oleksandrm Usykom, prvakom, IBF će meč s Hrvatom ponuditi njegovom starom poznaniku i rivalu, Francuzu Tonyju Yoki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Yoka i Hrgović, za razliku od recimo Babića i Hrgovića, zaista imaju pravo sportsko rivalstvo, ono u ringu. Hrgović je kao amater dva puta gubio od Yoke. Jednom na Igrama u Riju i jednom još ranije, ali u jednom je meču slavio i Hrga, no bilo je to prije 11 godina. Yoka je, kao i Hrgović, neporažen u profesionalnoj karijeri i ima skor od 11-0.

Image
KRALJ CIGANA REAGIRAO /

Tyson Fury se odmah javio kad je vidio s kim bi se Hrgović mogao boriti

Image
KRALJ CIGANA REAGIRAO /

Tyson Fury se odmah javio kad je vidio s kim bi se Hrgović mogao boriti

Prihvatio meč, ali...

Spomenimo, u posljednjoj borbi Yoka je nokautirao hrvatskog boksača Petra Milasa, a sada bi mu ponovo protivnik mogao biti Hrvat. Hrgović je odmah čim je saznao da mu Yoka može biti protivnik poslao poruku i prozvao ga. "Tony Yoka, čuo sam da me prozivaš nakon zadnje borbe. Sad će ti doći ponuda IBF-a, potpiši ugovor. Evo ti šanse, što ćeš napraviti", pitao ga je Hrga, a sada je stigla informacija da je Yoka prihvatio meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema navodima pojedinih boksačkih medija, Hrgović bi gotovo sigurno trebao u ring s Yokom, a potvrdio je to za Boxing News 24 i njegov promotor Eddie Hearn, koji veli da je Yoka spreman uči u ring sa svojim starim rivalom.

Poznato je, isto tako, da bi pobjednik tog meča trebao dobiti poziciju izazivača i to obaveznog, što znači da će sigurno ići na boljeg iz meča Usyka i Joshue, a isto tako dobit će i 35 posto financijskog udjela u raspodjeli nakon što se meč održi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valja naglasiti ipak kako je ovo prvi korak u pregovorima. Borci su prihvatili meč, ali sada slijedi druga runda ona koja se tiče financija i kod Hrgovića već duže vremena pregovori upravo tu i zapinju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo