HLADAN TUŠ ZA HRGOVIĆA: / Hrvatski nokauter ovakvom se udarcu nije nadao; 'Respektiram Filipa, sviđa mi se, ali...'

Image
Foto: PIXSELL

'Joyce je već jednom pobijedio Hrgovića u WSB-u i definitivno će se ponovno boriti s njim i pobijediti ga, ali kad za to dođe vrijeme'

27.5.2019.
11:12
PIXSELL
VOYO logo

Najbolji hrvatski profesionalni boksač Filip Hrgović (8-0-0) nije mogao bolje započeti svoju novu boksačku epizodu, onu u Americi. Hrga je protiv Gregoryja Corbina, iskusnog 38-godišnjeg Amerikanca, koji je sedam godina proveo u zatvoru zbog preprodaje droge i veze s narkokartelom, stigao do nokauta, svog šestog u profesionalnoj karijeri u nedjelju rano ujutro po hrvatskom vremenu, nakon svega 60 sekundi borbe. Borilački spektakl u Marylandu UŽIVO je prenosila RTL Televizija, a tekstualno portal Net.hr.

Image
HRGOVIĆ ODUŠEVIO BOKSAČKI SVIJET: /

Strašno nokautirao Corbina nakon minutu borbe i poslao opaku poruku čitavoj diviziji

Image
HRGOVIĆ ODUŠEVIO BOKSAČKI SVIJET: /

Strašno nokautirao Corbina nakon minutu borbe i poslao opaku poruku čitavoj diviziji

Sjajan debi na američkom boksačkom tlu pod vodstvom Matchroom Boxinga

Bila je to prva pobjeda za našeg borca pod vodstvom Matchroom Boxinga, promotorske kuće koju vodi jedan od najuglednijih promotora današnjice, 40-godišnji Britanac Eddie Hearn, čovjek koji vrlo uspješno brine o nastupima i imidžu svjetskog teškaškog prvaka Anthonyja Joshue, Oleksandra Usika i niza vrsnih teškaša kao što su Povetkin,Whyte, Parker, Chisora, Hunter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hearn je već sada, unatoč godinama, najveći promotor izvan SAD-a, a kako je zakoračio i na američko tržište koje želi osvojiti, ne bi nas čudilo da za koju godinu bude etiketiran kao najmoćniji promotor na svijetu, ono što je svojedobno bio glasoviti Don King.

Eddie Hearn: 'Ako se tko želi boriti protiv Filipa, slobodno neka nazove mene ili Sauerland'

Ne zna se s kim će se Hrga boriti u svom devetom profi meču, ali sve se glasnije spominje da će to biti Britanac Joe Joyce. Radi se o 33-godišnjem Londončaninu koji je ostao bez protivnika. Ima neporaženi skor kao Hrgović, samo jednu pobjedu više i u svim je mečevima nokautirao svog suparnika, dok Hrgović u osam profesionalnih ogleda ima šest pobjeda nokautom. Prema BoxRecu, Joyce je na 28. mjestu svjetskih teškaša, Hrgović na 15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tim Joea Joycea kazao je kako ne može naći protivnika. Rekao sam im da imamo jednog za njih. Ako se tko želi boriti protiv Filipa, slobodno neka nazove mene ili Sauerland. Mi ćemo sve dogovoriti”, istaknuo je Eddie Hearn u razgovoru za RTL Televiziju. Više o tome možete pročitati - OVDJE.

S Joyceom se Hrga već borio prije šest godina u Svjetskoj ligi i izgubio, a na OI u Riju 2016. našao se na postolju (osvojio broncu) iza njega, koji je tada osvojio srebro, i Francuza Tonyja Joke koji ga je pobijedio u borbi za finale olimpijskog boksačkog turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Zanimljivo, ali Joyce je dvije pobjede ostvario protiv Hrvata, Ivice Bačurina i Rudolfa Jozića, a njegov privatan život pun je zanimljivosti. Od toga da mu je otac Irac, a majka Nigerijka, a da nije bilo ozljeda, možda bismo ga sada gledali kao vrsnog atletičara ili igrača američkog nogometa. Pisali smo već o tome...

'Čovječe, borit ću se s bilo kim, bilo gdje, bilo kad'

Član Kuće slavnih, Frank Warren, odnedavno novi promotor Joea Joycea, htio bi vidjeti Hrgovićevo ime na fight-cardu protiv svog boksača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čovječe, borit ću se s bilo kim, bilo gdje, bilo kad... Rekao sam to svojim promotorima, takvo što me ne trebaju uopće ni pitati. Želim se boriti sa svima, hoću najveće protivnike, najveća imena teške kategorije. Želim najbolje boksače... Kada sam pod najvećim pritiskom, tada sam najbolji. Veselim se velikim mečevima, bilo s Joyceom ili nekim drugim, s bilo kim tko se želi sa mnom boriti. To je na mojem promotoru za odlučivanje, da procijeni je li to pravi potez za mene. Moj posao je samo da se borim", kazao je u razgovoru za IFL TV Filip Hrgović nakon meča sa Corbinom.

Sam Jones: 'Joyce će se ponovno boriti s Filipom i pobijediti ga, ali kad za to dođe vrijeme'

Inače, Joyceov menadžer Sam Jones prije dva je dana na svom Twitter profilu, osvrnuvši se na intervju Eddieja Hearna, napisao sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad nisam rekao da je moj štićenik dobio ponudu od sedam znamenki, nego da želi ponudu od sedam znamenki. Osobno znam sve ponude koje mu pristižu. Joyce je već jednom pobijedio Hrgovića u WSB-u i definitivno će se ponovno boriti s njim i pobijediti ga, ali kad za to dođe vrijeme".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsko pitanje je li vidio taj Jonesov post, Hrga je istaknuo.

'Da, pobijedio me kad smo bili amateri, ali...'

"Da, pobijedio me kad smo bili amateri, ali sad se opet želim boriti s njim. Ne znam, on (Sam Jones) je rekao da za naš meč još nije pravo vrijeme. Ne znam baš... Za mene, svaki trenutak je pravi trenutak za borbu. Kao što sam rekao, što god se odluči. Borit ću se s njim bilo kad i pobijediti ga ovog puta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Hrgović je prokomentirao i to što ga Anthony Joshua, aktualni teškaški svjetski prvak koji u svom vlasništvu ima tri od četiri glavna svjetska pojasa u ovome sportu (IBF naslov od 2016., WBA naslov od 2017., a WBO naslov od ožujka 2018. godine, IBO naslov iz 2017.), nahvalio...

"Naravno da se želim boriti s njime, pa on je šampion, superzvijezda, najbolji u teškoj kategoriji... Naravno da svaki boksač sanja boriti se protiv tako jakog boksačkog imena, sanja da postane svjetski prvak. U ovoj situaciji moram pobijediti njega ili Deontayeja Wildera (prvak prema WBC verziji) kako bih uzeo pojas".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Respektiram Filipa, sviđa mi se. Kad se taj meč dogodi, to će biti apsolutni sudar divova'

Tijekom nedjelje Sam Jones je objavio post u kojem ističe kako cijeni Filipa, a u kojem se referirao, pak, na ovaj Hrgovićev intervju IFL TV-u, kao i na izjavu da će ovog puta pobijediti Joycea...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Respektiram Filipa, sviđa mi se, vrlo dobro govori engleski i drži do sebe. Kad se taj meč dogodi, to će biti apsolutni sudar divova".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo