FURY POVUKAO NEOČEKIVAN POTEZ UOČI MEČA S WILDEROM: / Britanac odlučio i prekinuti šutnju pa rekao što misli o Joshui i Ruizu

Image
Foto: Profimedia

Bivši svjetski prvak poznat je po tome što uvijek govori što misli

16.12.2019.
11:26
Profimedia
VOYO logo

Iako je borba između AnthonyjaJoshue i Andyja Ruiza završila prije više od tjedan dana još uvijek stižu reakcije na njihov meč. Šutnu je ovaj put odlučio prekinuti Tyson Fury. On je u razgovoru za Behind The Gloves branio taktiku svog sunarodnjaka, ali je onda poslao poruku cijelom svijetu.

"Da budem iskren prema AJ-ju, nadboksao je momka koji ga je nokautirao ranije. Izgledao je fantastično. Čuo sam kritike, ali i ja bih radije pobijedio nego odradio atraktivan meč i izgubio", rekao je i onda nastavio u svom stilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Priznajmo, nikoga zapravo ne zanima meč između Ruiza i Joshue. Oni su samo dvojica teškaša čiji su se putevi ukrstili. Pravi meč će biti onaj između mene i Wildera. To je najveća borba teške kategorije u mom životu. Neće biti veće u skorije vrijeme", kazao je Fury.

Osvrnuo se i na kritike upućene prema Ruizu jer se u ringu pojavio sa sedam kila viška u odnosu na prvi meč s Joshuom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu nikoga prozivati za ono što rade jer sam i napravio puno pogrešaka i to ću nastaviti raditi. Možda je jeo previše čokolade ili pizza. Što god da je jeo ušao je u meč malo pretežak", poručio je.

Image
Foto: Profimedia

British boxer Anthony Joshua (white trunks) competes with Mexican-American boxer Andy Ruiz Jr (golden trunks) during the heavyweight boxing match between Andy Ruiz Jr. and Anthony Joshua for the IBF, WBA, WBO and IBO titles in Diriya, near the Saudi capital on December 7, 2019. Ruiz seeks to win back the titles that he lost to Ruiz in a shock June defeat in New York in this high-profile duel , dubbed "Clash on the Dunes"., Image: 486913616, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Fayez Nureldine / AFP / Profimedia

Raskinuo s treneorm

U međuvremenu, stigla je vijest da je raskinuo je suradnju sa svojim trenerom BenomDavisonom, i to samo dva mjeseca uoči revanša sa svjetskim prvakom po WBC verziji Amerikancem Deontayem Wilderom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fury je sa Benom Davisonom radio zadnje dvije godine, i britanski trener zaslužan je što se Fury izvukao iz depresije i ovisnosti o kokainu, te se vratio u boksački ring.

Fury je, inače, iznenadio svijet kada je u studenome 2015. godine u Düsseldorfu pobijedio dugogodišnjeg vladara teške kategorije Vladimira Klička. No, novi svjetski prvak ubrzo se našao u problemima, mučila ga je depresija, a postao je i ovisan o kokainu. Zbog toga je morao predati titule svjetskog prvaka u teškoj kategoriji koje je osvojio u meču protiv Klička.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U boksački ring se je vratio u lipnju prošle godine, a prije godinu dana je u Los Angelesu boksao sa svjetskim prvakom po WBC verziji Deontayem Wilderom. Bio je to odličan meč u 12 rundi koji je završio neodlučeno, iako je Fury dva puta bio u nokdaunu. Poslije meča Fury je tvrdio da je bio bolji i da su ga suci pokrali.

Fury je i dalje neporažen, ima 29 pobjeda i jedan neodlučeni ishod, a novi meč sa Wilderom za naslov prvaka po WBC verziji trebao bi se održati 22. veljače u Las Vegasu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike