NIŠTA OD SUDARA TITANA / Filip Hrgović odustao od najveće borbe svoje karijere. Poznat i razlog

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Filip Hrgović odustao od borbe karijere protiv opasnog Kineza Zhilei Zhanga

3.5.2022.
5:33
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Jedan od najboljih hrvatskih boksača Filip Hrgović ipak neće nastupiti u meču protiv opasnog Kineza Zhilei Zhanga. U noći sa subote na nedjelju po našem vremenu El Animal je trebao ući u ring u IBF-ovoj eliminacijskoj borbi, a pobjednik bi postao obveznim izazivačem za IBF-ov pojas koji trenutno drži ukrajinski boksački majstor Oleksandr Usyk.

Image
POČIVAO U MIRU /

Hrgović objavio tužnu vijest: U 67. godini života preminuo Filipov otac Pero

Image
POČIVAO U MIRU /

Hrgović objavio tužnu vijest: U 67. godini života preminuo Filipov otac Pero

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije se Hrga mogao skoncentrirati na kamp

Međutim, Boxing Scene ističe da je Filipu nedavno preminuo otac (18.04.2022.) te da se Hrgović nije mogao skoncentrirati na završetak svog trening kampa za meč života. Zbog svega toga, prema njihovim navodima, Hrgović je morao otkazati veliku borbu u Las Vegasu.

Image
Foto: Profimedia

Inače, njegov kontragard često zna biti problem za boksače. Filip Hrgović je dešnjak, boksa desnim gardom, s prednjom lijevom naprijed, dok Zhang boksa sasvim obrnuto. Upravo ta njegova lijeva strana, kontragard, nezgodna je stvar za 'dešnjake'. No, Filip zna boksati s boksačima koji posjeduju kontragard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrgović i Zhang trebali su biti sunaslovna borba večeri na boksačkoj priredbi koju predvode Canelo Alvarez i Dmitry Bivol. Šteta je što Hrgović ostaje bez nastupa na tako velikoj svjetskoj boksačkoj pozornici, ali nadamo se da će što skorijem ugovaranju novog datuma ove borbe, jer radi se o meču koji bi trebao biti najveći u Hrgovićevoj dosadašnjoj profesionalnoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvajači medalje na OI-ju

Matchmakeri za Matchroom Boxing Eddieja Hearna, poznatog Britanca koji promovira Hrgovića i Zhileija, traže sad zamjenu za Hrgovića na undercardu Canelo Alvarez-Bivol.

Za spomenuti kako 29-godišnji Hrgović, koji je osvojio brončanu medalju na Ljetnim olimpijskim igrama 2016. u Rio de Janeiru, trećeplasirani IBF-ov kandidat u teškoj kategoriji, a 39-godišnji Zhilei, osvajač srebrne medalje na Ljetnim olimpijskim igrama 2008. u Pekingu, nalazi se na 13. mjestu IBF-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo