POVRATAK U RING / Filip Hrgović najavio meč karijere: 'Dobar je osjećaj biti ondje gdje pripadam, a to je svjetski vrh....'

Image
Foto: PIXSELL

Hrgović je po IBF-u prvi izazivač i borba nakon ove s De Morijem bi mu trebala biti za naslov svjetskog prvaka

14.12.2023.
15:02
PIXSELL
VOYO logo

Filip Hrgović borit će se protiv 41-godišnjeg Marka De Morija (41-2-2, 36 KO) na velikoj boksačkoj priredbi koja će 23. prosinca održati u Saudijskoj Arabiji, a ovoga četvrtka zajedno s trenerom Yousefom Hasanom u Zagrebu je održao press konferenciju na kojoj je najavio taj meč i govorio o pripremama.

Image
HRVATSKI DANA WHITE ZA DANAS.HR /

'Savršeno smo na FNC 14 uparili mečeve, fight card je strašan, najizjednačeniji ikad'

Image
HRVATSKI DANA WHITE ZA DANAS.HR /

'Savršeno smo na FNC 14 uparili mečeve, fight card je strašan, najizjednačeniji ikad'

''Drago mi je da ću uskoro u ring. Nije prošlo puno od zadnje borbe, znao sam imati i duže pauze i drago mi je što više nije tako. Drago mi je da sam aktivan, to je važno za moju karijeru. Pripreme su odrađene dobro, imao sam dobre sparing-partnere, zdrav sam, osjećam se super i spreman sam za izazov koji me čeka. Za mene je važno da idem u ring, da prođem kamp, osjetim psihozu meča. Protivnik nije najvišeg ranga i nije rang borca na kojeg ja ciljam, ali ne treba nikog podcijeniti, u boksu jedan udarac sve mijenja. Shvatio sam ga ozbiljno", rekao je Hrgović na početku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi su očekivali da će Hrgović, koji je obavezan izazivač po IBF-u, imati puno atraktivnijeg protivnika. De Mori se hvali kako ima 11 pobjeda za redom, ali je i sam istaknuo da nisu bili na Hrgovićevoj razini.

Boksački spektakl u Riyadu na jednom mjestu okupit će mnoga poznata imena iz svijeta boksa, kao što su Anthony Joshua, Deontay Wilder, Joseph Parker, Otto Wallin, Daniel Dubois, Dmitrij Bivol i drugi koji će u osam kvalitetnih mečeva pokazati najbolje iz sporta boksa. Dvije najvažnije borbe su u teškoj kategoriji - Deontay Wilder protiv Josepha Parkera te Anthony Joshua protiv Otta Wallina. No i i borba Filipa Hrgovića protiv 41-godišnjeg Marka De Morija iz Australije izazvala je veliki interes sportske publike s obzirom na to da je Hrgović po IBF-u prvi izazivač. Na WBO listi je deveti, na WBC listi je 11., a na WBA listi je 10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobar je osjećaj biti ondje gdje pripadam, a to je svjetski vrh. Blizu sam mu. Odradili smo sve potrebno da zavrijedim poziciju obaveznog izazivača, a IBF mi ju je potvrdio. Borit ću se s pobjednikom meča između Tysona Furyja i Oleksandra Usika, a budu li oni htjeli revanš, meni slijedi borba za upražnjeno mjesto protiv pobjednika borbe između Joshue i Wildera. To smo dugo čekali", poručio je.

U subotu, 16. prosinca, očekuje nas spektakularna borilačka večer koju možete pratiti UŽIVO na VOYO platformi. U 19 sati počinje prijenos priredbe najveće regionalne borilačke organizacije - FNC 14 iz Sarajeva, a sat vremena kasnije počinje event vodeće europske MMA organizacije - KSW 89 u poljskom gradu Gliwice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo