VIDEO: / Nažalost, ovo je konačni kraj velikog Fedora!

Jedna od najvećih legendi slobodne borbe, Fedor Emelianenko, objavio je kraj karijere. 36-godišnji Rus rekao je zbogom nakon pobjede protiv Brazilca Pedra Rizza na M-1 priredbi u Sankt Peterburgu.

22.6.2012.
13:15
VOYO logo

Bio je to od početka jednosmjeran meč u kojem je Fedor Emelianenko sa stilom okončao jednu veliku karijeru, nokautiravši 38-godišnjeg Pedra Rizza nakon manje od minutu i pol borbe. Bila je to treća uzastopna Fedorova pobjeda u organizaciji M-1, ali unatoč dobrom nizu, Fedor je nakon meča objavio povlačenje i rastužio navijače.

"Vrijeme je da prekinem. Na ovu odluku je jako utjecala moja obitelj. Moje kćerke odrastaju bez mene, zato je vrijeme da se povučem", objasio je legendarni borac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fedor je svijet gladijatora napustio s impresivnom statistikom - 34 pobjede, 4 poraza i jedan 'no contest' ishod, a ispraćen je ovacijama gledatelja u Ledenoj dvorani u St. Petersburgu.

Zadnju Fedorovu borbu je iz prvog reda pratio i prvi čovjek Rusije, Vladimir Putin, a nakon meča mu se pridružio u ringu, zajedno s Fedorovim mlađim bratom Alexanderom i još jednom borilačkom legendom, Nizozemcem Ernestom Hoostom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jedom je trenutku cijela dvorana skandirala: 'Nemoj otići!, ali bilo je jasno da je taj dan ipak došao. Fedor je tijekom niza godina bio najveća legenda slobodne borbe, nepobjedivi nadčovjek kojemu je u vrijeme najveće snage ozbiljno zaprijetio samo naš Mirko Filipović. Njegov odlazak sa scene, koji su doduše mnogi i predviđali, nije samo odlazak vrhunskog sportaša, nego i velikog čovjeka, koji je u surovom svijetu gladijatora svima mogao biti uzor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo