EVO ŠTO SE DOGODI KAD SI BAHAT I BRBLJAŠ PUNO: / Ponižavao je sve s kojima se borio, a onda naletio na njega

Image
Foto: Screenshot

Sve one riječi izgovorene na sučeljavanjima i u medijskim istupima pale su u vodu

29.9.2020.
13:52
Screenshot
VOYO logo

Na Facebooku je osvanuo desetominutni video meča između bivšeg britanskog boksačkog šampiona princa Naseema Hameda i Marca Antonija Barrera, koji se održao 7. travnja 2001. u Las Vegasu, a u kojem je nakon 12 rundi slavio Meksikanac i uzeo linealni i IBO pojas prvaka perolake kategorije.

Image
HRGOVIĆ NAPOKON DOBIVA PRILIKU NA VELIKOJ SCENI? /

'Volio bih se boriti s njim. Sjajan je boksač, jako je popularan...'

Image
HRGOVIĆ NAPOKON DOBIVA PRILIKU NA VELIKOJ SCENI? /

'Volio bih se boriti s njim. Sjajan je boksač, jako je popularan...'

Naseem Hamed svim silama omalovažavao Barreru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No prije meča, Naseem Hamed svim je silama omalovažavao Barreru, govorio kako će ga nokautirati, poniziti, kako je on ništa...

"Ma on je dobar samo na papiru. Ja sam najveći", govorio je Hamed. Inače, osam tjedana prije borbe Marco Antonio Barrera pripremao se kao nikad, odlučan da uzme pojas. Na kraju trening kampa bio je u najboljoj formi svog života. Prema pisanju tadašnjeg Sky Sportsa, Barrera je "trenirao poput redovnika" u Big Bearu u Kaliforniji, dok je Hamed trenirao u staroj kući Binga Crosbyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši američki boksač, trener i komentator za HBO Emanuel Steward stigao je nadgledati zadnja dva tjedna Hamedova treninga, uključujući i sparinge, i odmah je bio zabrinut, jer je vidio kako ne trenira onako jako i predano kao njegov suparnik.

Barrera očitao pravu boksačku lekciju Hamedu

To se i vidjelo u borbi. Sve one riječi izgovorene na sučeljavanjima i u medijskim istupima pale su u vodu i Barrera je očitao pravu boksačku lekciju Hamedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barrera nije bio ljubitelj Hamedovih ludorija, atraktivnog boksa s kojim je od 1995. do 2002., posebno u svom prime timeu ponižavao svoje suparnike, te je odgovarao na Hamedove udarce tijekom klinča. Rezao mu je svaki udarac, nije mu dao da boksa svoj boks nego je nametnuo svoj stil.

Naseem Hamed bio je nemoćan, nije znao što ga je snašlo. Sve ono što je izvodio u ringu do tog meča sad je palo u vodu. Našao se i drugačijoj ulozi, onoj lovine, a Meksikanac je bio lovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobijedio jednoglasnom sudačkom odlukom

Na kraju je Barrera pobijedio jednoglasnom sudačkom odlukom 115–112, 115–112, 116–111. Inače, Naseem Hamed spada u red najvećih britanskih boksača svih vremena, a za ovaj njegov meč s Barrerom prodano je 310 000 PPV-ova za HBO. Što se tiče Marca Antonija Barrera, on je u svojoj karijeri, koja je trajala od 1989. do 2011. držao tri pojasa svjetskog prvaka u tri različite kategorije. Poznat je i po svojoj trilogiji s legendarnim meksičkim boksačem Érikom Moralesom.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo