OGLASIO SE HRGIN NESUĐENI PROTIVNIK / Moćni Kinez nije skrivao razočaranje zbog vijesti koja je odjeknula boksačkim svijetom

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

oov je Hrgoviću trebao biti najvažniji meč u karijeri

3.5.2022.
8:12
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski boksač Filip Hrgović ipak neće nastupiti u meču protiv opasnog Kineza Zhilei Zhanga. U noći sa subote na nedjelju El Animal je trebao ući u ring u IBF-ovoj eliminacijskoj borbi, a pobjednik bi postao obveznim izazivačem za IBF-ov pojas koji trenutno drži ukrajinski boksački majstor Oleksandr Usyk.

Međutim, Boxing Scene ističe da je Filipu nedavno preminuo otac (18.04.2022.) te da se Hrgović nije mogao usredotočiti na završetak svog trening kampa za meč života. Zbog svega toga, prema njihovim navodima, Hrgović je morao otkazati veliku borbu u Las Vegasu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IMA SE, MOŽE SE /

Organizira borbe za Hrgovića, a sada se s omraženim youtuberom kladio u milijun dolara: Meč stoljeća za njih će biti još papreniji

Image
IMA SE, MOŽE SE /

Organizira borbe za Hrgovića, a sada se s omraženim youtuberom kladio u milijun dolara: Meč stoljeća za njih će biti još papreniji

Hrgović i Zhang trebali su biti sunaslovna borba večeri na boksačkoj priredbi koju predvode Canelo Alvarez i Dmitry Bivol. Šteta je što Hrgović ostaje bez nastupa na tako velikoj svjetskoj boksačkoj pozornici, ali nadamo se da će što skorijem ugovaranju novog datuma ove borbe, jer radi se o meču koji bi trebao biti najveći u Hrgovićevoj dosadašnjoj profesionalnoj karijeri.

Image

A nakon ove vijesti oglasio se kineski boksač, koji nije skrivao žaljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako sam jako razočaran situacijom, osjećam njegovu bol i gubitak. Imao sam tešku borbu nakon smrti roditelja prije nekoliko godina. Bilo je devastirajuće. Ubio sam se trenirajući za ovu borbu, ali nadam se da ću imati priliku pokazati moje vještine 7. svibnja,  a onda se nakon toga možemo vratiti nedovršenom poslu", poručio je Zhang. Povodom ovoga oglasio se i njegov menadžer Terry Lane.

"Iako smo jako razočarani, radimo na tome da se ova borba ipak održi na ljeto. Želimo Filipu i njegovoj obitelji dati dovoljno vremena za tugovanje, ali i zadržati mogućnost njihove borbe", poručio je među ostalim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Zhilei Zhang će za Filipa Hrgovića biti najteži izazov do sad u profi karijeri. Radi se o opakom boksaču koji boksa u kontragardu, neporaženom ljevaku sa 23 pobjede (18 nokauta) uz jedan neriješen meč, protiv Jerryja Forresta

Matchmakeri za Matchroom Boxing Eddieja Hearna, poznatog Britanca koji promovira Hrgovića i Zhileija, traže sad zamjenu za Hrgovića na undercardu Canelo Alvarez-Bivol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za spomenuti kako 29-godišnji Hrgović, koji je osvojio brončanu medalju na Ljetnim olimpijskim igrama 2016. u Rio de Janeiru, trećeplasirani IBF-ov kandidat u teškoj kategoriji, a 39-godišnji Zhilei, osvajač srebrne medalje na Ljetnim olimpijskim igrama 2008. u Pekingu, nalazi se na 13. mjestu IBF-a.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo