gradi novu karijeru / EKSKLUZIVNO Vitalij Kličko za RTL: 'Politika je poput MMA-a, primaš udarce u leđa i ispod pojasa'

Iako se prije sedam godina na vrhuncu popularnosti povukao iz boksa i posvetio se politici, Vitalij Kličko i dalje je zvijezda u boksačkom svijetu

7.4.2019.
19:31
VOYO logo

Borbu mladoga Petra Milasa gledala su i braća Kličko, koji hvale njegov nastup. Stariji brat Vitalij nakon velike karijere postao je gradonačelnik Kijeva, a u ekskluzivnom razgovoru za RTL otkrio nam je kako se snalazi u novoj karijeri. 

Iako se prije sedam godina na vrhuncu popularnosti povukao iz boksa i posvetio se politici, Vitalij Kličko i dalje je zvijezda u boksačkom svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši svjetski prvak danas je gradonačenik Kijeva, a na političkoj sceni Ukrajine aktivan je od 2013. godine kada je vratio WBC-ov pojas jer ga, kako je tada govorio, narod treba. Godine u političkom grotlu, rat, te stalne napetosti u Ukrajini donijele su mu, priznaje, puno više stresa od boksa. 

"Tri puta godišnje, nekada četiri puta godišnje ulazio sam u ring i tada sam bio pod adrenalinom dok sam se borio. Sada u politici imam 365 borbi, svaki dan, bez prestanka. Jako puno adrenalina. U politici, pogotovo u Ukrajini je kao u MMA-u. Nekada te udaraju u leđa, nekada ispod pojasa, jako je teško."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako ima jako puno posla na nemirnoj političkoj sceni Ukrajine, stariji brat Kličko s jednim okom uvijek prati šta se događa u boksu. Zna, kaže, da hrvatski boks cvjeta. Pun je riječi hvale za Petra Milasa. 

"Počeo je od nule. Ima odlične rezultate, odlične predispozicije u teškoj kategoriji. Držim mu fige i želim mu sve najbolje. Moja pretpostavka je da može uskoro biti europski prvak, a onda i svjetski prvak." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A jedan od trenutačno najzanimljivih boraca je njegov sunadrodnjak Oleksandr Usyk koji uskoro prelazi u tešku kategoriju. 

"U povijesti imamo dobre i loše primjere. Holyfield je bio olimpijski pobjednik u lako-teškoj kategoriji, nakon toga je prešao u profesionalnce u teškoj kategoriji i imao odličnu karijeru. Teška kategorija je posebna kategorija. Svaki udarac može odlučiti pobjednika. Zato moraš imati jaku volju, znati primiti udarac ali i udariti tako da tvoj protivnik padne na tlo." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vitalij ne sanja o povratku u ring, ali zato se priča kako bi se njegov brat Vladimir mogao vratiti i to dvije godine nakon epske bitke s Anthonyem Joshuom. 

"Zauzet sam. Četiri milijuna stanovnika Kijeva mi ne da da se vratim u ring. Što se tiče Vladimira on mora odlučiti. No, on nema više što dobiti. Borio se s najjačim protivnicima, svih je pobijedio, sada je došlo vrijeme da svoje vještine pokažu mlađi boksači. Ali ako Vladimir kaže da se želi vratiti, ja ću ga podržati. "

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što će prevladati, doznat ćemo uskoro. Glas razuma starijeg brata ili strast za borbom mlađeg? Jedno je sigurno, navijači braće Kličko i ljubitelji boksa sanjanju o tom danu.  

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo