BOKSAČKE KRALJICE / Dvije zlatne Zagrepčanke slavile pred domaćom publikom: 'Neki znaju reći da boksamo bolje nego muškarci'

Image

Prvi cilj nakon ovog turnira je ponovno pokazati svoje najbolje izdanje za dva tjedna na Grand Prixu u Zagrebu

27.11.2023.
11:42
VOYO logo

Napeti mečevi i dvije zlatne Zagrepčanke - boksačke kraljice. Nikolina Ćaćić i Sara Beram pred domaćom su publikom slavile na prvom međunarodnom boksačkom turniru za žene u Zagrebu. Tamo je bila i RTL-ova reporterka Donna Diana Prćić.

Image
SVAKA ČAST! /

Svijet strepi od hrvatskih kickboxača! Sa Svjetskog prvenstva vraćaju se s 10 zlata: 'Pripremio sam se za 10, ne 5 borbi'

Image
SVAKA ČAST! /

Svijet strepi od hrvatskih kickboxača! Sa Svjetskog prvenstva vraćaju se s 10 zlata: 'Pripremio sam se za 10, ne 5 borbi'

Hrabro i čvrsto u borbu je ušla Nikolina Ćaćić protiv Dankinje Michelle Eriksen koja je pružala jak otpor. Naša prva boksačka Olimpijka iz Tokija brzo ju je izmorila, izdominirala je u drugoj i trećoj rundi i zlato je oko vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Doći ću doma i sat vremena ću sama sa sobom se sabrati da se emocije slegnu. Ja sam boksala dva meča, ja mogu reći da su oba stvarno bila dosta teška za mene pošto sam promijenila sad nedavno kategoriju", rekla je Ćaćić.

Nakon iznimno teška tri meča, još jedna Zagrepčanka u finalu na domaćem tlu. I Sara Beram brončana sa zadnjeg Europskog prvenstva u Budvi - okitila se zlatom nakon gotovo izjednačene borbe protiv Švicarke Anamarije Milišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neki znaju reći da boksamo bolje nego muškarci, damo se više u sami meč i ovom prilikom mi je drago da sam uspjela i svojim gledateljima pružiti svoj boks", kaže Beram.

I to prvi put u Hrvatskoj na ovakvom turniru - rezerviranom samo za boksačice. Namjera je da Zagreb Boxing Queen postane tradicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam presretna jer smo pokrenuli lavinu, daj Bože da se svake godine ovako nešto događa i da kada će ljudi ulaziti da će čekati u redu da uđu ovdje i da nas gledaju, vjerujem da moraju iskušati to da je jedna predivna zabava", dodaje Ćaćić.

Ali nije sve samo zabava. Apetiti rastu - već od drugog mjeseca sparinzi u Italiji i kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako puno odricanja, jako puno žrtve, strpljivosti da dođeš i da zasjaš i da ga osjetiš, ne mogu vam opisati kolika je razlika između olimpijskog ringa i nekog drugog na turniru", ističe Nikolina, dok Sara dodaje:

"Meni je najvažnije da pokažem svoj boks, da pokažem svoju tehniku i taktiku i koliko sam fizički spremna i da probam biti nadmoćnija od svake protivnike i to je moj cilj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A prvi cilj nakon ovog turnira je ponovno pokazati svoje najbolje izdanje za dva tjedna na Grand Prixu u Zagrebu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo