DOSADNI KLIČKO: / Uz svoje trikove opet lagano obranio naslov

Ukrajinski boksač Vladimir Kličko po 18.

26.4.2015.
12:12
VOYO logo

Nošen podrškom više od 17.000 gledatelja koji su većinom bili na njegovoj strani, iako je meč održan na američkom tlu, 39-godišnji Ukrajinac nije dopustio devet godina mlađem suparniku da ugrozi njegovu dominaciju u boksačkom svijetu.

Nije uspio završiti borbu prije isteka 12. runde, a iskusni Vladimir je tijekom meča pokazao svoje standardne trikove. Forsirao je klinč, držao suparnika i zbog toga zaradio i kazneni bod, ali trojica bodovnih sudaca nisu imali nikakvu dilemu oko odluke. Dvojicu Kličku dodijelila prednost 116:111, a jedan je Ukrajincu dodijelio još uvjerljiviju pobjedu 118:109.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je uzbudljivih i manje uzbudljivih pobjeda. Ovo je jedna od onih manje uzbudljivih. Nisam pronašo način kako mu zadati prave udarce. Stalno sam pogađao njegove ruke, a i nisam se branio onako impresivno kako to inače činim", izjavio je Kličko nakon što je 30-godišnjem Jenningsu nanio prvi poraz u profesionalnoj karijeri, nakon što je ostvario 19 pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj poraz neće narušiti moje samopouzdanje. Nadam se da sam zaradio poštovanje, a uvjeren sam da sam pridobio neke navijače", izjavio je Jennings.

Vladimiru Kličku je ovo bila 27. borba za naslov svjetskog prvaka, čime se izjednačio s rekorderom, legendarnim Amerikancem Joeom Louisom, s kojim će dijeliti rekord do sljedećeg izlaska u ring.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kličko u svom vlasništvu ima pojaseve svjetskog prvaka u verzijama WBA, WBO, IBF i IBO, a nedostaje mu samo onaj po WBC verziji koji je u vlasništvu Amerikanca Deontaya Wildera. No, prije nego što se upusti u borbu za jedini pojas koji trenutno nema u svom vlasništvu, Kličko će morati obraniti WBA naslov.

"Kako sada stvari stoje moj će sljedeći izazivač biti Tyson Fury, a taj će meč biti organiziran ili u Njemačkoj, ili u Velikoj Britaniji. Još moramo dogovoriti gdje i kada ćemo se boriti", rekao je Kličko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanski teškaš još je uvijek bez poraza u karijeri (24-0), baš kao što je i Jennings bio, dok nije naletio na Klička.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo