POKLON ZA RASTANAK / Od velikog autsajdera do apsolutnog favorita: Diaz u oproštaju od UFC-a slavio protiv velikana

Image
Foto: Profimedia

Nate je od velikog autsajdera postao apsolutni favorit jer je već dulje vrijeme jasno da Ferguson više nije onaj borac koji je 'sijao strah'

11.9.2022.
9:52
Profimedia
VOYO logo

U borbi UFC 279 eventa Nate Diaz je slavio protiv Tonyja Fergusona. Diazu je ovo bio oproštajni meč u UFC-u, a slavio je gušenjem u četvrtoj rundi.

Diaz se zapravo trebao boriti protiv Khamzat Chimaeva. No, Šveđanin je znatno premašio potrebnu težinu, a vodstvo UFC-a tada je odigralo odličnu ulogu i spasilo događaj "rotacijom" boraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova borba dogovorena je samo dan ranije pa je UFC odlučio spojiti Diaza i Fergusona, Chimaeva i Kevina Hollanda, a Li Jingliang, koji se trebao boriti protiv Fergusona, dobio je priliku ući u oktogon protiv Daniela Rodrigueza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borba odlučena sredinom četvrte runde

Nate je od velikog autsajdera postao apsolutni favorit jer je već dulje vrijeme jasno da Tony Ferguson više nije onaj borac koji je "sijao strah" u lakoj kategoriji (do 70 kg) i imao niz od 12 pobjeda u UFC-u.

Borba Diaza i Fergusona odlučena je sredinom četvrte runde kada je Ferguson pokušao srušiti rivala koji se obranio, zaključao giljotinu i natjerao MMA velikana na predaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo