DEMOLIRAO GA OZLIJEĐEN I UŠAO U POVIJEST: / Bio je to pravi rat u elitnom borilištu; nova UFC megazvijezda objavila listu za odstrel

Image
Foto: Screenshot: Twitter

'S vremenom želim otići tamo i osigurati treći pojas'

10.6.2019.
7:29
Screenshot: Twitter
VOYO logo

Proteklog vikenda Henry Cejudo (14-2-0) pobijedio je Marlona Moraesa (22-5-1) prekidom u trećoj rundi glavne borbe UFC 238 eventa održanog u Chicagu. Time je došao do titule bantam kategorije te je ujedno postao četvrti dvostruki prvak u UFC povijesti. Cejudo je bio dominantan tijekom većine dvoboja, u kojem je iscrpio Brazilca Moraesa, te ga "ground and pound" udarcima na kraju 15. minute dokrajčio, jer se Moraes više nije branio. Jedini trenutak kada se činilo da bi Moraes mogao uzeti pojas bio je u prvoj rundi, kada je Cejudo bio u podređenijoj poziciji, no nakon toga se vrlo brzo oporavio i ušao u povijest...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek četvrti u povijesti s dva UFC pojasa istovremeno

Cejudo je tako postao tek četvrti borac u UFC povijesti koji istovremeno drži dva pojasa prvaka, odnosno prvak je u dvije različite kategorije. Nakon naslova u perolakoj kategoriji, kojeg je 5. kolovoza uzeo Demetriousu Johnsonu, 32-godišnji MMA borac iz Kalifornije je, tako, pridodao naslov i u bantamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od najuglednijih borilačkih portala na svijetu, američki "Blody Elbow", donosi najveće pobjednike i gubitnike UFC 238 priredbe i piše:

Lista za odstrel

"Cejudo će vas brzo ispraviti i reći da je trostruki prvak zbog svoje olimpijske zlatne medalje, malo poznate činjenice o njemu, iako bih istaknuo kako se u ovom slučaju odlika pravog šampiona ogledava u konstantni obrane pojasa prvaka. Bez obzira na to, Cejudo tvrdi kako je uptavo on najveći MMA borac ikad rođen, iako do toga mora proći doš dalek put, kako bi svoje fanove uvjerio u svoje tvrdnje", stoji u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Cejudo je u svom intervjuu neposredno nakon završetka borbe pomalo euforično, u najpoznatijem svjetskom Octagonu, kazao:

“Gdje ste se kod sakrili, imam svoju hit listu. No, prije toga želim novce, želim početi zarađivati teškaški novac, prozvat ću borce osobno, spreman sam za sve, idem na sve... Dominick Cruz, Cody Garbrandt, Urijah Faber... Također bih se obratio perolakoj kategoriji. S vremenom želim otići tamo i osigurati treći pojas”, rekao je Cejudo i otkrio kako je uoči borbe bio povrijeđen i kako se radi o ozljedi gležnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo