Cro Copa nije oduševio najveći posao godine!

Ovoga vikenda svijet slobodne borbe iznenadio je potez vlasnik Strikeforcea koji je pristao prodati svoju organizaciju UFC-u.

14.3.2011.
15:53
VOYO logo

Iako se o tome intenzivno pričalo prošle godine, vijest da je gazda Strikeforcea Scott Cooker popustio pred nagovaranjima (čitaj: novcima) te pristao prodao svoju organizaciju UFC-u odjeknula je poput senzacije među ljubiteljima slobodne borbe.

Vlasnici UFC-a, braća Frank i Lorenzo Fertitta, uz pomoć predsjednika Dana Whitea, tako su se uspjeli riješiti jedinog ozbiljnog konkurenta u organizaciji slobodnih borbi, no ovaj posao godine u svijetu mješovitih borilačkih sportova nije nimalo oduševio Mirka Filipovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je odličan poslovni potez za ljude koji su ga sklopili, ali istodobno je to i monopolizacija tržišta slobodne borbe. Držim da je za borce ipak bolje kada postoji konkurentska organizacija. Kada nje nema, onda im cijene padaju, što će se sada vjerojatno i dogoditi. To pak pruža priliku da se Fedor i Overeem konačno bore s borcima UFC-a, pri čemu se ne bih protivio još jednoj svojoj borbi s Fedorom", komentirao je Cro Cop uoči odlaska u SAD.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U New Jerseyju će se 19. ožujka boriti protiv Brendana Schauba, no unatoč sjajnoj fizičkoj pripremljenosti, Filipović je ipak priznao da mu se baš i ne ide u SAD.

"Oneraspoložila me viroza, bio sam na antibioticima, no to je valjda i od putne groznice. Uvijek sam pomalo depresivan kada odlazim od kuće. Ne volim avionska putovanja, a idem šest dana prije borbe radi prilagodbe na vremensku razliku", zaključio je Mirko uoči novog ispita pod okriljem UFC-a, sada i službeno najjače organizacije slobodne borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201103130161006 arti-201103110806006 arti-201103110395006 arti-201103100536006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo