KORONAVIRUS U HRVATSKOJ BOKSAČKOJ REPREZENTACIJI: / Nakon trenerovih žestokih kritika stigao odgovor iz Saveza

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Tomo Kadić je putem društvenih mreža opisao u kakvoj je situaciji bila reprezentacija na kvalifikacijama za OI

23.3.2020.
23:27
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Jedan član hrvatske boksačke reprezentacije koja je bila na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Londonu pozitivan je na koronavirus, otkrio je trener Tomo Kadić koji je kao trener Tonija Filipija bio s reprezentacijom u Engleskoj.

"Danas sam iščekivao rezultate testiranja na koronu jednog našeg kolege iz reprezentacije koji se išao testirati. Javili su mu da je pozitivan. Samim time sam vjerojatno i ja, kao moguće i ostali kolege iz reprezentacije. To nije baš lijep osjećaj. Ne bojim se to reći jer želim sve potaknuti da shvate da je situacija ozbiljna. Nemate se pravo kockati sa životima nečijih djedova i baka ili nekome drugome uskratiti priliku da vidi svoje najdraže samo zato što vi na to gledate drugačije. Ja sam ovo shvatio vrlo ozbiljno i tako sam se postavio čim smo došli iz Londona", rekao je Kadić putem Facebooka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Tamo nismo imali ništa osim onog što smo si sam ponijeli'

Zatim je ispričao svoje dojmove iz Londona.

"U Londonu sam tražio maske, nije ih bilo. Kad smo tamo otišli, nismo imali ništa osim onog što smo si sami ponijeli. Nikakve maske ili dezinfekcijske gelove. Ništa nas nije čekalo niti od strane organizatora. Svjesno smo otišli na te kvalifikacije, napraviti rezultat, razveseliti sve nas i potvrditi uloženi trud. Išlo smo svojevoljno, ali vratili smo se s jednim velikim razočaranjem u hrvatske institucije i u Savez. Ja znam da će mi se ovo obiti o glavu, ali moram reći jer sam pošten čovjek. Pokušavam biti korektan, volim ovaj sport i želim mu doprinijeti. Riskirao sam svoje zdravlje, svjestan da će mi se ovo dogoditi. Nije me sramota reći da sam popio pet piva na dan kad sam saznao da su otkazane kvalifikacije, jer sam bio svjestan što me čeka kad se vratim. Bilo mi je muka od svega. Žao mi je samo što nismo napravili rezultat kad smo već otišli gore i zarazili se. Barem neki od nas, jer nas nekoliko ima simptome, uključujući i mene", smatra Kadić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Institucije nisu mislile na nas'

Nakon toga je uputio i oštru kritiku Hrvatskom boksačkom savezu:

"Institucije nisu mislile na nas. Ja sam uputio jedan apel da bi nas trebalo zaštititi i osigurati nam barem neki prijevoz. Neke države su slale avione po svoje reprezentacije, upravo zbog toga što su bili u ugroženim dijelovima. Nas su smjestili u obični avion. Ljudi oko nas su bili zamotani, mi nismo. Nismo kupili maske, možda niti nismo sve ozbiljno shvatili."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislili smo kako nismo nikoga dirali i to je u redu, ali nitko nas nije niti pravilno uputio. U apelu sam tražio da nam osiguraju testiranje na aerodromu, nakon čega bismo mogli nastaviti svoj život i otići u samoizolaciju bez prevelike brige. Hrvatski boksački savez nije stao iza nas. Oni vole samo doći i slikati se kad se vratimo s medaljama. To kažem jer to mislim."

Razočaran je

Situacija sa zarazom koronavirusom opasan je svjetski, pa tako i hrvatski, problem i gotovo u svim zemljama vlada izvanredno stanje. Kladić ne zna ima li virus, kaže da će se možda testirati i ističe ozbiljnost situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo nije šala i moramo pristupiti ozbiljno. Ne bojim se za sebe. Danas nemam temperaturu, nadam se da neću niti sutra. Možda ću se testirati. Ako sam pozitivan na koronu, izborit ću se za sebe. Hvala svima na porukama. Dani mi brzo prolaze. Pokušat ću vas motivirati treninzima. Nemojmo paničariti i napraviti nervozu, ali moramo biti svjesni da moramo ozbiljno pristupiti. Moramo imati jedno zajedništvo i moramo biti svjesni da naše institucije na visokoj razini rade dobro. Nažalost, one na nižoj razini ne rade dobro. Morao sam to reći jer sam razočaran, ali sam i ponosan nakom što sam vidio ovakvu razinu zajedništva nakon potresa. Morate vjerovati jedni u druge. Budimo promjena u društvu", zaključio je.

Odgovor iz saveza

U ponedjeljak kasno navečer navečer o toj situaciji se oglasio i Marko Marović, glavni tajnik Hrvatskog boksačkog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ćemo u utorak izdati službeno priopćenje za javnost. Zasad ću reći samo ovo, HBS je cijelo vrijeme boravka naše reprezentacije u Londonu bio u kontaktu s nadležnim državnim medicinskim službama. Prije i tijekom povratka naše reprezentacije u Zagreb smo postupili po naputcima nadležnih državnih tijela koje su nas upozorile kako od sada one preuzimaju slučaj", prenosi Mavrovićevu izjavu Fightsite.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo