CIJELI SVIJET SE PITA: / Što je Kličko radio 11 i pol rundi?!

Image
Image
29.11.2015.
14:08
VOYO logo

Kličko je u noći sa subote na nedjelju jednoglasnom odlukom sudaca izgubio naslove svjetskog prvaka po verzijama WBA, WBO, IBF, IBO te magazina The Ring, nakon što je prethodno bio neporažen od 2004. godine i devet godina bio na teškaškom tronu s kojeg ga je, potpuno neočekivano skinuo britanski boksač koji je u tijekom amaterske karijere, osim pod britanskom, nastupao i pod irskom zastavom, jer dolazi iz irske obitelji.

Batman novi prvak

Iako je 27-godišnjak iz Manchestera do dvoboja s Kličkom bio neporažen u 24 profesionalna meča, na kladionicama je bio izraziti autsajder, a gotovo nikakve izglede davali su mu i stručnjaci. I sam Fury je doprinio tom dojmu, glupirajući se u javnim nastupima pred dvoboj, glumeći klauna koji je na jednu konferenciju za medije došao maskiran u Batmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bila zabava i igrice uoči dvoboja. Želio sam pokazati koliko imam samopouzdanja, mladosti i drskosti u sebi", pravdao se Fury koji je pred 50.000 gledatelja u Esprit Areni pokazao i svoje boksačko umijeće te postao peti Britanac s naslovom svjetskog prvaka u teškoj kategoriji nakon Boba Fitzsimmonsa, Lennoxa Lewisa, Franka Bruna i Davida Hayea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši svjetski prvak Lennox Lewis uoči borbe je procijenio da su Furyjevi izgledi 20:1. No, nakon borbe u Duesseldorfu Lewis je na svom twitter profilu priznao pogrešku.

"Tyson Fury je potpuno zasluženo pobijedio i pokazao mi da sam pogriješio! Mene zapravo više zanima što je Kličko radio 11 i pol rundi", napisao je Lewis, posljednji apsolutni svjetski prvak u teškoj kategoriji, koji je 2000. godine objedinio sve naslove. To bi mogao učiniti i Tyson Fury kad bi netko uspio dogovoriti njegov meč s prvakom po WBC verziji Amerikancem Deontayeom Wilderom. No, nešto će se pitati i bivšeg svjetskog prvaka Vladimira Klička koji je inzistirao uoči borbe da u ugovor bude ugrađena i klauzula o revanšu, što se sad pokazalo vrlo korisnim za Ukrajinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgubio sam borbu, ali borac je još uvijek u meni. Vrlo brzo ćemo dogovoriti kada i gdje ćemo organizirati uzvratni dvoboj", izjavio je 39-godišnji Ukrajinac koji je u svom 69. meču doživio tek četvrti poraz, a prvi nakon 2004. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Haye sretan porazom Klička

Kraj Kličkove 11-godišnje dominacije mnogi su dočekali s odobravanjem, a jedan od glasnijih bio je David Haye, Kličkova "žrtva" iz borbe za naslov svjetskog prvaka 2009. godine.

"To je najbolje što se dogodilo teškoj kategoriji posljednjih godina. Mlada, svježa krv, netko koga u najmanju ruku možemo nazvati zanimljivim", napisao je Haye na svom twitter profilu, a potom i izrazio sumnju da će doći do ponovnog dvoboja Fury - Kličko: "Klit neće aktivirati klauzulu o revanšu na kojoj je inzistirao. On je gotov. Van sa starim, dovedite novog!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li dečko koji je dobio ime po Mike Tysonu, vladaru teške kategorije 1988. godine kad je novi svjetski prvak rođen, opravdati ujakov optimizam, tek treba vidjeti. No, Tyson Fury je u životu iz mnogih borbi već izašao kao veliki pobjednik, iako su mu mnogi davali male ili nikakve izglede: od prve, vođene u danima nakon rođenja, kad je na svijet došao tri mjeseca prerano i težio svega pola kilograma i kad su mu liječnici davali male izglede za preživljavanje, do posljednje, vođene pred 50.000 ljudi u Esprit Areni u Dusseldorfu i stotinama milijuna širom svijeta, koji su svjedočili njegovom usponu na svjetski boksački tron.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo