BOMBA S OTOKA / Čeka nas spektakl desetljeća, dogovorena je Bitka za Britaniju: Joshua potvrdio, ide u ring s Kraljem Cigana

Image
Foto: Profimedia

Joshua i Fury trebali bi se sastai u ringu već ove godine

13.9.2022.
12:42
Profimedia

Čekalo se, čekalo… Hoće li Tyson Fury u ring s Oleksandrom Usykom ili pak s Anthonyjem Joshuom, a danas nam je stigla i službena potvrda. U Bitci za Britaniju, kako su otočki mediji nazvali meč, sastat će se Tyson Fury i Anthony Joshua! Iako je Joshua nedavno po drugi put izgubio od Usyka, dobit će priliku u meču karijere vratiti neke pojase svjetskog prvaka, ali i zaraditi kao nikad do sad.

Image
DOSTA MIROVINE? /

Fury u svom stilu popljuvao borbu Usyka i Joshue pa zaključio: 'Ovo je s*anje! Prebio bih obojicu u jednoj večeri'

Image
DOSTA MIROVINE? /

Fury u svom stilu popljuvao borbu Usyka i Joshue pa zaključio: 'Ovo je s*anje! Prebio bih obojicu u jednoj večeri'

Joshua je potvrdio da su pristali na uvjete Furyjeva kampa, odnosno na isplatu 60-40 u korist Kralja Cigana. Navodno je sve dogovoreno prošlog petka, ali ništa nije objavljeno zbog smrti britanske kraljice. Tako će prvak prema WBC-u, Fury, otići kući sa 60 posto zarade, što je ujedno i najveći "plijen" u povijesti britanskog boksa.

Joshua je u dva navrata osvajao titule prema WBA-u, IBF-u i WBO-u, a bez pojasa je ostao u borbi protiv ukrajinskog maga Usyka. U uzvratu je Ukrajinac ponovno bio bolji i slavio nakon odluke sudaca.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Spektakl u najavi

Joshuini promotori, 258MGT na Twitteru su objavili.

"258 i Matchroom Boxing sada mogu potvrditi u ime Anthonyja Joshue, da smo pristali na uvjete koje je pred nas postavio tim Tysona Furyja za borbu koja će se održati trećeg prosinca. Zbog kraljičine smrti dogovorili smo se kako će naša komunikacija pričekati. Čekamo odgovor".

34-godišnji Fury je nakon pobjede nad Dillionom Whyteom najavio mirovinu, ali se brzo predomislio nakon meča između Usyka i Joshue. Htio je okršaj s Ukrajincem, ali se ta priča zakomplicirala pa se Kralj Cigana okrenuo Joshui i njegovom timu. On je u karijeri odradio 33 meča u kojima je upisao 32 pobjede i jedan remi. U 23 navrata je slavio nokautom.

Joshua je s druge strane svoje titule zaradio u spektakularnom meču protiv Vladimira Klička. Branio je naslove protiv Carlosa Takama, Josepha Parkera i Aleksandar Povetkina, prije nego što ga je šokirao Andy Ruiz. Ipak, Joshua je u uzvratu vratio svoje pojase. Prošle godine se po prvi put sastao s Usykom koji ga je svladao jednoglasnom odlukom. Ove je godine Usyk ponovno bio bolji odlukom sudaca. Joshua je u karijeri odradio 27 mečeva, upisao 24 pobjede, od čega čak 22 nokautom. Tri poraza nanijeli su mu Ruiz i Usyk u dva navrata.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta