SPORTSKA OBITELJ / Brončani Ivić sa svjetskog prvenstva prekrasnom gestom iznenadio svoje borce: 'Ima razlog, donijeli su skoro 90 medalja!'

Image

Uz osvojene titule državnih prvaka, zlata s europskom i svjetskog kupa te bronce sa svjetskog prvenstva, Armus je postao rasadnik boraca svjetskog kalibra, a Marko Martinjak već najavljuje poslasticu za ljubitelje boksa bez rukavica i veliki okršaj s Hatchom u Miamiju

24.12.2023.
15:21
VOYO logo

Sjajna je godina iza kluba Armus iz Zagreba - trener Ivica Ivić ima iza sebe upravo osvojenu broncu na svjetskom prvenstvu u kickboxingu u Portugalu, prije toga zlato sa svjetskom i zlato s europskog kupa. A to je i nezaustavljivi Marko Martinjak, svjetski je prvak u boksu bez rukavica, nositelj dva dijamantna pojasa koji za blagdane ne planira odmarati jer je pred njim Miami gdje ga čeka borba s Jarome Hatchom u najvećoj trilogiji boksa bez rukavica 17. siječnja.

No nesalomljivi dvojac nisu jedini aduti zagrebačkog kluba koji ove godine niže iznimne uspjehe. U pobjedničkim nizovima na turnirima borci i borkinje iza kojih stoji Ivićev potpis, ove su godine osvojili čak 25 zlata, 24 srebra te 38 bronci!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvorana u zagrebačkom Španskom postala je ozbiljan rasadnik mladih i uspješnih sportaša koji pokazuju da ne misle tako skoro stati i to je bio više nego dovoljan razlog da trener Ivić napravi nešto sasvim posebno u svom klubu - divnom gestom pokazao je mladim sportašima koliko su njihovi uspjesi veliki te im je pred sam Božić, u ime kluba podijelio je posebna priznanja kluba Armus i time pokazao da je svaka medalja, svaki nastup na turnirima, svaki dolazak na trening važan te da se trud u sportu uvijek isplati.

"Na nama trenerama je da vam damo najbolje od sebe, a na vama da se radom dokazujete. Ova je godina bila uspješna i priznanja neka vam ostanu kao trajna uspomena kad ćete se jednom možda prestati baviti boksom i kickboxingom", rekao je Ivić dodjeljujući priznanja mladim sportašima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Teško je pobrojati što su sve osvojili borci Armusa, od onih najmlađih od svega osam godina, do starijih, ali na posljednjem Croatia Openu u Makarskoj, spomenimo da je Gabrijel Kerepčić osvojio zlato, kao i Semir Smajlović, srebrne su medalje odnijeli Mlinarić Marko, Mia Ivić te Mario Skoko, a Filip Georgijev broncu.

Image

No bilo bi sasvim nepravedno preskočiti i druge borce velikog kluba koji su ove godine redom nosili titule državnih prvaka, potom zlatne, srebrne i brončane medalje na turnirima, pa tako i neuništivu Saru Špoljar, Patrika Siska, Michel Ivića, Gregora Lokasa, Karla Žanića, Miguel Ivića, Ellen Ivić, Nikolu Josipovića (prvaka europskog kupa te državnog prvak). te Luku Cvetkovića, Antonia Jelaša i Kristijana Jagića. Priznanja su dobili i prijatelji kluba koji promiču sport i kulturu kicboxinga, a posebnu poruku mladim sportašima imao je Ivić: "Imate se na koga ugledati, Marko Martinjak neka vam je uzor. Bite jači i bolji od njega!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martinjak je bio nešto ozbiljniji i odmah je dao savjet mladim nadama sporta: "Tko ide popodne u školu, a želi biti borac, na trening se dolazi prvo ujutro, poslije škole opet trening. Nema labavo, samo jako ako se želi uspjeti!". Otkrio je time Marinjak recept za uspješne borce i još jednom podsjetio da iza svakog zlata, srebra i bronce, svakog osvojenog pojasa, stoji golemo odricanje i rad.

Image

A Ivić je najavio u idućoj godini napraviti veliki iskorak svojih boraca: "Imamo velike planove, napuštamo Hrvatsku, idemo u Italiju, Austriju, Mađarsku... Čeka nas posao, puno rada, ali vjerujem i uspjeha". No iako se pamte imena pobjednika, iza njih uvijek stoje oni koji ih grade na putu do uspjeha, pa uz trenera Ivića iza uspjeha Armusovih boraca stoji i trener Ivan Kučić kojem svakom borcu, ma koliko opasan bio, uvijek udijeli poseban nadimak koji se jednostavno 'zalijepe' za vječnost - od "japanske bube" preko "Terminatora" do" skidača kila".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Danas.hr

Ivan Kučić također je trener Armusovih boraca koji ove godine nižu sjajne uspjehe

Mladi sportaši svakako pored sebe imaju velike uzore, od Ivića koji je nedavno uz šarafe i pločice u nozi koji mu drže kost na okupu donio u Hrvatsku broncu sa svjetskog prvenstva zlatnog sjaja, ali i Martinjaka koji ispisuje povijest u boksu bez rukavica i koji je nedavno u RTL-u Danas najavio svoj meč u Miamiju gdje ga čeka Jarome Hatch.

''Ovaj put idem dovršiti posao. Neću ga pustiti kao u Londonu jer čovjek govori da je mene sudac spasio, kao da sam ja bio pred nokautom, a ne on. Svaki udarac ide direktno, ako treba, svom snagom u glavu da ga odmah uštopamo jer on će krenut prvu rundu na sve ili ništa'', odlučno poručuje Martinjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO U izbjeglištvu kopao po kontejneru Caritasa i oblačio se, sa šarafima u nozi osvojio svjetski kup: 'I neću stati!'

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo