BIVŠI UFC BORAC ZA NET.HR O MOŽDA I NAJVEĆOJ BORBI U MMA POVIJESTI: / 'Njih dvojica se jednostavno ne vole, i to je to'

Image
Foto: AFP

Razgovarali smo s bivšim UFC borcem Igorom Pokrajcem o nadolazećoj subotnjoj borbi Nurmagomedov - McGregor u Las Vegasu

2.10.2018.
13:17
AFP
VOYO logo

Ove će subote pozornost cijelog borilačkog svijeta biti usmjerena prema T-Mobile Areni u Las Vegasu, kad će u slavni Octagon u borbi za naslov u lakoj kategoriji na UFC 229 eventu neporaženi prvak lake kategorije Khabib Nurmagomedov (26-0-0) i bivši vlasnik dva UFC pojasa koja su mu oduzeta zbog dvogodišnje neaktivnosti, ludi Irac Conor McGregor (21-3-0)...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U SUBOTU ULAZI U KAVEZ, A DO ONDA MOŽETE GLEDATI VIDEO SERIJAL: Zavirite u svijet Khabiba Nurmagomedova

McGregor se, tako, vraća u UFC kavez. Nakon više od 20 mjeseci bez MMA borbe sudarit će se, kako je to ugledni ESPN napisao, "s jednim od najtalentiranijih boraca u povijesti ovog sporta". Američki i ostali borilački mediji pišu kako je ovo najveća borba, ne samo u UFC-u, nego općenito u MMA povijesti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kako MMA raste, tako rastu i sami borci unutar organizacija'

"Kako MMA raste kao sport, tako rastu i sami borci unutar organizacija, pogotovo u UFC-u. Tako se u svakoj diviziji nađe jedan ili dvojica boraca koji uzmu cijelu medijsku pažnju. U ovom je trenutku to McGregor, prethodno su bili Jones i Cormier.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Uvijek će biti neki meč koji će biti veći od prethodnog", kazao nam je u uvodu razgovora nekadašnji Cro Copov sparing partner Igor Pokrajac (MMA skor 28-13-1), bivši hrvatski borac s najviše nastupa u UFC-u (13) koji je prvu borbu među elitom odradio još 2009. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

'McGregor godinama uspješno izbjegavao Khabiba'

"To je zato što je McGregor bivši prvak u toj kategoriji. Khabib ima titulu za koju se borio protiv Iaquinte i slavio, dok je McGregor godinama uspješno izbjegavao Khabiba. Nakon izleta u boksačke vode gdje je uzeo veliki novac u meču s Floydom Mayweatherom, vratio se ponovno u slobodnu borbu i mora se suočiti s Khabibom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidimo kako McGregor u posljednjih mjesec dana putem presica i društvenih mreža, svim mogućim načinima pokušava ući u glavu Nurmagomedovu. No, mislim da će to biti jako teško. Ostaje to pitanje je li ipak uspio ući Khabibu u glavu, kako će sama borba izgledati? Conor nagovještava kako će to biti brz nokaut, jako težak nokaut, dok Khabib govori kako će ga maltretirati u kavezu, da će non-stop biti na njemu. Svatko za sebe govori u smjeru kako su njihove posljednje borbe završavale", kaže Pokrajac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skandal u New Yorku

Da, dugo je McGregor izbjegavao Khabiba, a onda je napravio skandal u New Yorku (Barclays Centeru u Brooklynu) u travnju ove godine, kad je u stanju pomahnitalosti ozlijedio nekolicinu ljudi, a koji je na kraju jako dobro iskorišten u promotivne svrhe ove borbe, jer ga je McGregor više puta potencirao na press konferenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meta pomahnitalog Irca bio je, naravno, Nurmagomedov koji se tada na eventu borio protiv Alexandera Jayja Iaquinte. U trenucima koje je teško nazvati ikako drugačije nego apsolutno ludilo irski je borac divljao, sukobljavao se, a u jednom je trenutku i zaštitnom ogradom nasrnuo na minibus pri čemu su ozlijeđene osobe koje su sjedile u njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Michael Chiesa i Ray Borg nastradali su u napadu irskog divljaka nakon što ih je zasulo razbijeno staklo s minibusa koji je ovaj gađao u pokušaju traženja kavge, dok je sve teško djelovalo na Rosu Namajunas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

McGregor javno uvrijedio Khabibovog oca

Uz navedeno, McGregor je putem Twittera uvrijedio Abdulmanapa Nurmagomedova, Khabibovog oca i glavnog trenera cijele obitelji Nurmagomedov. Uz svoje sinove, on trenira i sinove svoja tri brata s kojima radi od malih nogu, no isto tako i odgaja jer su svi živjeli i školovali se u istoj kući...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma, Khabiba to nimalo ne dira, nema tu neke netrepeljivosti niti amoziteta. Oni se jednostavno ne vole jer je ovaj prvak, a ovaj mu može uzeti titulu. Znamo koliko je on psihički stabilan, ne zanima ga previše što McGregor radi. Vidimo i kako incident nije niti malo negativno utjecao na McGregora jer se on i dalje bori, dobit će jako puno novca. I dalje ima pristranost UFC organizacije, tako da to što je napravio se izgubilo u magli i nitko nije bio kažnjen zbog toga, a jedina osoba koja je tu trebala biti kažnjena, čak da mu se oduzmu sve titule je upravo McGregor", objašnjava Igor Pokrajac i na naše pitanje "tko je po njemu favorit u borbi", zaključuje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Favorit je Khabib'

"Po meni je favorit Khabib, ali Conor ima nedvojbeno jak taj back-up. Sve što govori, Conor ima i pokriće za to. Znači, nokautirao je, ma demolirao svoje protivnike. Sjetimo se samo Alvareza, mislilo se da će to biti teška borba za Conora, na kraju je bila jako lagana. Svi iščekujemo taj trenutak kad će sve to krenuti u kavezu. Bit će vjerojatno jako mnogo teorija sljedećih dana, kako bi trebao meč ići, kako bi trebao tko krenuti, kako će se tko osjećati, ali to ćemo tek vidjeti kad počne borba".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo