RAZLAZ NAKON 7 GODINA / Alen Babić ekskluzivno za RTL o razlazu s Pijetrajem: 'Ja više ne mogu s tim čovjekom raditi'

Image

Alen Babić je ekskluzivno za RTL govorio o velikoj promjeni u svojoj karijeri pred meč života, privatnim i boksačkim planovima za budućnost i još mnogo toga

10.1.2023.
20:07
VOYO logo

Nakon gotovo osam mjeseci, čekanju je došao kraj. Alen Babić za dva mjeseca trebao biti dobiti priliku za napad na pojas WBC-a u bridger kategoriji. Međutim, ususret meča karijere stigla je velika promjena. Babić je samo za RTL otkrio kako više ne radi s Leonardom Pijetrajem. O razlozima raskida i planovima za budućnost razgovarao je s Borisom Jovičićem.

Odmah na početku otkrio je pod koliko se pozitivnog stresa nalazi dok očekuje veliki okršaj koji još nije potvrđen, ali je vrlo izgledan. Na putu do naslova u bridger kategoriji bi mu trebao stajati opasni Poljak Lukaš Rozanski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznenađujući odlazak iz matičnog kluba

'To je za svjetsku titulu WBC-a, to je jedan od najvećih mečeva u kojima je jedan Hrvat sudjelovao u zadnjih puno godina, tako da sve je tu, ja sam spreman. Treniram svaki dan, evo oznojio sam se i prije treninga koliko čekam', kazao je Babić tijekom razgovora u kampu teškaša Agrona Smakićija.

Image
ZANIMLJIVO /

Branitelj ili izazivač? Alen Babić odgovorio rivalu Filipu Hrgoviću: Borba nikad realnija?

Image
ZANIMLJIVO /

Branitelj ili izazivač? Alen Babić odgovorio rivalu Filipu Hrgoviću: Borba nikad realnija?

Upravo taj detalj je bio neobičan s obzirom da ga se u posljednje vrijeme viđa kako trenira po cijelom svijetu, ali ne i u svom matičnom klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Došlo je do nekih promjena u mojoj karijeri, ja i Leonardo Pijetraj smo se razišli. Bili smo skupa sedam godina. Mislim da smo izvoljeli sve što smo imali skupa, ja više ne mogu s tim čovjekom raditi, mislim da on ne možemo sa mnom. Mislim da je identična priča s obje strane. Sretan sam otkad smo se razišli, dobio sam neki novi val energije i svega i stvarno bih volio da svako svojim putem dođe do vrha', iznenadio je odgovorom hrvatski boksač te dodao kako ne želi od tog raditi sapunicu.

'Ja bi sve dao da se lijepo raziđemo'

Također, konstatirao je kako će detalji razlaza ostati između njih dvojice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ja bi sve dao da se lijepo raziđemo. Ja sam pristao i neke postotke mu davat slijedeće tri četiri godine, kad mi neće biti trener, ali eto toliko ga poštujem. S druge strane ok je to da i on ima nešto od tih moji mečeva koji slijede', otkrio je.

Iako mu Pijetraj u tim mečevima neće biti u kutu, Babić je zaključio kako bez njega nikada ne bi ni došao do ove razine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Boksački mi je on i dalje najbolji trener s kojim sam radio, vjerojatno će i ostat. Puno stvari me naučio. Odveo me iz nekog dječaka u boksu do profesionalca. To je samo Leo napravio ja to nikad neću poreći', konstatirao je Babić.

Budući da se borba bliži i do nje je ostalo nešto više od onih uobičajenih osam tjedana kampa Babić je brzo reagirao. Pripreme za mečeve vjerojatno će odrađivati u Engleskoj gdje je Savage i rođen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sparing i suradnja s Hrgovićem?

'Imam par trenera u glavi, jedan je u Engleskoj jedan je u Dubaiju. Taj u Dubaiju ima 22 svjetska prvaka, 22 svjetska prvaka. Neki nemaju ni 22 boksača', objasnio je neki svoj okvirni plan.

Dotaknuo se Babić i svog 'vječnog rivala' Filipa Hrgovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dok postojimo nećemo biti prijatelji, ali da možemo biti kolege, da možemo biti suradnici, da možemo biti normalni ljudi. Dva Hrvata u svijetu boksa, možemo naravno', dodavši kako mogu čak biti i sparing partneri.

U videu pogledajte što nam je sve još otkrio Savage o svojim planovima za budućnost, privatnom životu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo