Fantastican rezultat: Hrvat zavrsio godinu kao najbolji na svijetu

Ivan Kljakovic Gaspic najbolji je finas svijeta na zavrsnoj ljestvici za 2014.

16.12.2014.
15:04
VOYO logo

Svjetski jedrilicarski savez objavio je posljednje ljestvice olimpijskih disciplina za 2014. godinu. Deset je olimpijskih disciplina, Hrvatska je ove sezone nastupala u sedam, a u pet su hrvatski jedrilicari medu najboljih deset na svijetu.

Ivan Kljakovic Gaspic ove je godine osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu i srebro u Svjetskom kupu, cijelu sezonu jedrio je na visokom nivou, skupljao marljivo bodove i ponovno stigao do broja jedan teskog muskog samca Finna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlicna godina, imam puno motiva za rad, radujem se iznimno nastavku ovog olimpijskog ciklusa. Na vrhuncu sam forme i sjajno se osjecam", izjavio je zadovoljni Kljakovic Gaspic.

Jos jednu iznimnu sezonu imali su Sime Fantela i Igor Marenic u muskom dvojcu 470. Osvojili su broncu na Europskom prvenstvu, srebro na svjetskom i bili vrlo blizu medalji u Svjetskom kupu. Time su stigli do treceg mjesta na svjetskim ljestvicama. Prvo mjesto pripalo je australskoj posadi Belcher/Ryan. U zenskom dvojcu Enia Nincevic i Romana Zupan su 31., a vodecu poziciju zadrzale su Francuskinje Lecointre/Defrance.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medu samcima u Laseru nezaobilazna pojava na postolju je Tonci Stipanovic. Jos jedan naslov europskog prvaka i srebro u Svjetskom kupu donijeli su mu cetvrto mjesto na svjetskoj ljestvici. Prvo mjesto osvojio je Australac Tom Burton.

Europsko srebro uzela je ove godine Tina Mihelic u Laser Radialu, a zabiljezila je i dva plasmana u plov za odlicja na najvecim ovosezonskim natjecanjima, Svjetskom prvenstvu i finalu Svjetskog kupa. Sve to donijelo joj je peto mjesto na ljestvici. Prva je Nizozemka Marit Bouwmeester.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenutim rezultatima Kljakovic Gaspic, Stipanovic, Fantela/Marenic i Mihelic stekli su status evidentnih olimpijskih kandidata za Rio 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo