POVRATAK BIVŠE BR. 1 SVJETSKOG TENISA / Kim Clijsters: Vraćam se!

Image

Belgijka je osvojila ukupno 34 turnira, a jedini Grand Slam turnir osvojila je na US Openu. Zbog obitelji povukla se prije nepune dvije godine.

26.3.2009.
14:48
VOYO logo

Belgijanka Kim Clijsters, bivša prva tenisačica svijeta, objavila je na konferenciji za novinare u rodnom Breeu da se vraća .

"Tražila sam pozivnice za tri turnira, Cincinnati, Toronto i US Open, to je zasad sve. Naprosto želim vidjeti da li još uvijek mogu igrati u toj konkurenciji", poručila je Kim, koja je tijekom karijere osvojila 34 turnira, te je 19 tjedana provela na prvom mjestu WTA ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih je tjedana žestoko trenirala, što je mnoge nagnalo na pomisao da se vraća profesionalnoj karijeri. Podsjećamo da će Clijsters 17. svibnja sudjelovati na premijernom otvaranju vimbldonskog središnjeg terena s pomičnim krovom. Na toj ekshibiciji će još nastupiti Andre Agassi, Steffi Graf i Tim Henman. Također, još ranije je objavila da će nastupati na World Team natjecanju u SAD-u tijekom ljeta. Nitko nije vjerovao da su njezini intenzivni treninzi samo zbog ekshibicijskih nastupa.

"Kada sam se počela pripremati za ekshibiciju u Wimbledonu, osjetila sam uzbuđenje i poželjela novi izazov. Zasad se ne opterećujem rezultatima, vraćam se radi užitka i želim samo provjeriti vlastite mogućnosti", objasnila je Clijsters.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je na US Openu 2005. godine osvojila svoj jedini Grand Slam naslov. Organizatori tog turnira u New Yorku već su joj pozitivno odgovorili za pozivnicu.

Clijsters je posljednji turnir prije objave završetka karijere odigrala u svibnju 2007. godine. Ova 25-godišnja belgijska tenisačica, koja je 2003. godine bila najbolja na svijetu, odlučila je prije nepune dvije godine otići u tenisku mirovinu da bi se posvetila obitelji. Udala se za košarkaša Briana Lyncha i rodila kćer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo