KEK NIJE SRETAN PRED UTAKMICU SA INTEROM: / 'Kada bih rekao što mislim o svemu ovome, bio bi to cirkus'

Image
Foto: AFP

Rijeka i Inter Zaprešić danas igraju susret drugog kola 1. Hrvatske nogometne lige

3.8.2018.
18:24
AFP
VOYO logo

Danas u 18 30 Rijeka na Rujevici čeka zaprešićki Inter s kojim će odigrati prvenstvenu utakmicu drugog kola. Uoči utakmice trener Rijeke, Matjaž Kek, iznio je svoje rezervacije oko biranja termina i najavio igru svoje momčadi.

"Nova utakmica, novi izazov. Naš cilj ostaje isti, doći do bodova", rekao je Kek za SN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Staloženost će doći s utakmicama'

"Ako nisi koncentriran i maksimalno fokusiran, razlika se smanjuje. A već sam toliko puta rekao, ako moram posebno govoriti o pristupu i motivaciji, onda se netko ne bavi pravim poslom. Po onome što sam uočio na treninzima i na posljednjoj utakmici, to neće biti problem, dečki su izuzetno motivirani. U nekim momentima bi možda čak bilo dobro da su i malo staloženiji, ali to će doći s utakmicama", dodao je.

'Protivnika dobro poznajemo'

"Protivnika dobro poznajemo. Rezultat iz 1. poluvremena ogleda s Lokomotivom ne daje nam za pravo da u utakmicu sa Zaprešićanima uđemo podcjenjivački. Ne smijemo ući s razmišljanjem kako nas čeka lagani posao. Inter je uvijek neugodan. Već u nastavku, s Andrićem u špici, okrenula se priča protiv Lokomotive. Očekuje nas susret u kojem bi mi trebali dominirati posjedom. Ostaje pitanje hoćemo li biti dovoljno direktni i agresivni, hoće li duge lopte biti naše. U tim segmentima moramo biti na željenoj razini", upozorio je strateg Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nekad pogodiš, nekad ne'

"Odgovore i potrebne informacije dobivam kroz treninge. Pa probaš... Nekad pogodiš, nekad ne. To čini razliku među trenerima, zato je netko bolji, a netko lošiji. Opet, ne mislim da sam ja najpametniji. Za “papir” je vjerojatno bilo iznenađenje, ali ne i za mene. Pojedinac nije ključan u cijeloj toj priči, Čanađija je igrao u paru s Grahovcem, iza njih bili su Župarić i Punčec, ispred Pavičić. Grupa je bitna", dodaje.

'Kada bih počeo govoriti što mislim, bio bi to cirkus'

"Slažem se da nije idealno. Kada bih počeo govoriti što mislim o svemu tome, bio bi to cirkus. Ponekad zaista ne razumijem neke odluke. Na kraju krajeva, netko iz našeg kluba prihvatio je tu satnicu. Bilo je jako teško Istri i Slaven Belupu u prvom kolu, igračima i gledateljima, mogli smo to vidjeti. Ali, igrati se mora", zaključio je slovenski trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo