brončano doba / Kauboji razbili Slovence! Hrvatska je brončana

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatska je osvojila novu medalju s velikih natjecanja - peto svjetsko odličje. Kauboji su osvojili prvu brončanu medalju na Svjetskim prvenstvima.

26.1.2013.
20:42
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski rukometaši osvojili su broncu na Svjetskom prvenstvu nakon što su u Barceloni slavili protiv Slovenije s 31:26 (14:13).

Izabranici Slavka Goluže su do bronce došli serijom 7:1 početkom drugog poluvremena, kada su napravili razliku dostatnu za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većim dijelom prvog poluvremena bila je to izjednačena utakmica, a Kauboji su u tri navrata imali dva gola prednosti. No, na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću Hrvatske (14-13).

Nakon odmora Hrvati su silovito krenuli i u 11 minuta drugog poluvremena napravili su seriju 7-1, i došli do uvjerljivog vodstva 21-14. Time je susret praktično bio riješen, i do kraja utakmice bilo je posla samo za statističare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Ćupić i Domagoj Duvnjak su sa po osam zgoditaka bili najučinkovitiji kod naših igrača, a kod Slovenije se istaknuo Kavtičnik sa četiri gola.

Hrvatskoj je to peta medalja sa svjetskih prvenstava i prva brončana nakon zlata 2001. i srebrnih odličja 1995., 2005. i 2009.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razmaku od samo godinu dana  hrvatska rukometna reprezentacija osvojila je brončane medalje na Europskom prvenstvu, Olimpijskim igrama i Svjetskom prvenstvu.

U finalu u nedjelju igraju Španjolska i Danska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo