KAUBOJI IPAK NEĆE IGRATI U HRVATSKOJ: / Stigla potvrda, evo gdje će se s Francuzima i ostalima boriti za Tokio i gdje gledati utakmice

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Dvije najbolje momčadi s tri turnira plasirat će se na Olimpijske igre u Tokiju

23.2.2021.
12:26
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Svjetska rukometna federacija (IHF) potvrdila je da će se kvalifikacijski turniri za Olimpijske igre u Tokiju 2021. godine održati kao što je i planirano. Kako je objavio HRS kvalifikacijski turnir broj 2 koji je planiran da se održi u Montpellieru, na kojem uz Francusku nastupaju Hrvatska, Portugal i Tunis, igrat će se od 12. do 14. ožujka ove godine kao što je i planirano.

Image
DOBRO, A ŠTO ĆE BITI SADA S TURNIROM GDJE JE HRVATSKA? IHF /

otkazao kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Norveškoj

Image
DOBRO, A ŠTO ĆE BITI SADA S TURNIROM GDJE JE HRVATSKA? IHF /

otkazao kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Norveškoj

Nema otkazivanja

"Ništa dakle od brojnih medijskih nagađanja da se turnir otkazuje, ili da će mu Hrvatska biti domaćin. Hrvatska je mogla biti domaćin samo u slučaju da je jedna od tri zemlje koje su u listopadu 2019. godine određene da budu domaćini, izborila Olimpijske igre na Europskom prvenstvu 2020. godine. Kako to nisu učinile ni Norveška, ni Francuska, a ni Njemačka, Hrvatska je ostala u čekaonici. Istodobno, IHF je obavijestio sve reprezentacije da nema novog slaganja skupina jer bi to ugrozilo regularnost svih ranijih odluka", priopćili su iz Saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Ivan MARTINOVIC (51), Luka SEBETIC (31), Hrvoje HORVAT (assistant coach) during the IHF World Championship 2021 Egypt, Main Round, Denmark vs Croatia, Cairo Stadium Hall 1, Cairo, Egypt, 25.01.2021, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Nadalje, turnir broj 3, odnosno onaj kojem je domaćin Njemačka, gdje će se za olimpijske vize boriti domaćin, Slovenija, Švedska i Alžir, također se održati kako je i planirano u Berlin.

Prijenos na RTL-u

Za turnir broj 1, koji se trebao održati u Trondheimu, IHF traži novog domaćina. Zbog strogih epidemioloških mjera norveških vlasti, zaključeno je da se taj turnir ne može organizirati u toj zemlji. Na njemu nastupaju reprezentacije Norveške, Brazila, Čilea i Južne Koreje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sva tri olimpijska kvalifikacijska turnira rukometašica kojima su domaćini Španjolska, Mađarska i Crna Gora, a na kojima se traži šest viza za Tokio, igraju se od 19. do 21. ožujka, kako je i planirano.

Sve utakmice Kauboja u sklopu kvalifikacija za Olimpijske igre moći ćete pratiti na RTL-u. Prva utakmica protiv Francuske na rasporedu je u petak 12. ožujka u 21 sat, dan kasnije, u subotu, u 18:30 igramo s Portugalom, a u nedjelu u isto vrijeme s Tunisom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo