POBJEDA ZA OPROŠTAJ / 'Kauboji' dojahali do bronce!

Hrvatski rukometaši su se uspjeli oporaviti od teškog polufinalnog poraza te su od početka dvoboja s Mađarima preuzeli kontrolu i lako stigli do pobjede vrijedne bronce.

12.8.2012.
13:29
VOYO logo

Hrvatska je osvojila svoju šestu medalju na Olimpijskim igrama! Nakon SandrePerković, Giovannija Cernogorza, veslača, Lucije Zaninović i vaterpolista, olimpijskim odličjem okitili su se i rukometaši!

Nakon zlatnih medalja u Atlanti 1996. i Ateni 2004., hrvatski rukometaši osvojili su i brončanu medalju na XXX. olimpijskim igrama u Londonu na kojim su po mnogima igrali najljepši rukomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Presudio je poraz od Francuza u polufinalu koje je naše izbacio iz utrke za zlatno odličje pa su s omjerom pobjeda i poraza 7:1 odabranici SlavkaGoluže na kraju zauzeli treće mjesto pobijedivši Mađarsku 33:26 u borbi za broncu.

Poraz protiv Francuske u polufinalu utjecao je na početku utakmice protiv Mađarske na naše rukometaše koji su puno griješili u obrani pa je vratar Alilović prvu obranu imao tek u 18. minuti, a prvo vodstvo naši su ostvarili u osmoj minuti za 5:4 zahvlajujući pogotku Igora Vorija. Ipak veća kvaliteta naših igrača, posebno u vanjskoj liniji, došla je do izražaja i prvo poluvrijeme smo dobili s pet golova razlike 19:14.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mađari su u drugi dio utakmice ušli odlučni da smanje vodstvo naših koji su im u tome pomogli neinventivnom igrom u napadu jer čak pet minuta nisu uspjeli postići pogodak pa su Mađari su nam se približili na samo tri gola razlike (23:20). Naši tada ponovno ubrzavaju, a brzi protok lopte Mađari ne mogu pratiti pa Lacković, Duvnjak, Ćupić i Štrlek serijom efektnih golova s krila i vanjskih pozicija u 48. minuti stvaraju prednost od šest pogodaka i praktički "zaključavaju" utakmicu.

Do kraja susreta naši su rutinirano kontrolirali rezultat, a u tim trenucima razbranio se i vratar Mirko Alilović koji imao 13 obrana pa su naši i puno prije nego što su češki suci odsvirali kraj započeli sa zasluženim slavljem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brončana olimpijska medalja je svakako veliki uspjeh, ali ostaje žaljenje zbog slabog izdanja naše reprezentacije u susretu protiv Francuske u kojem nisu "bili pravi". S obzirom da se radi o relativno mladoj momčadi koja će nakon Londona doživjeti tek neznatne promjene, od naših rukometaša na budućim velikim natjecanjima možemo očekivati nova odličja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo