NASTAVAK SJAJNE FORME / Karlović iznenadio drugog nositelja u Baselu

Image

Karlović je dobio Berdycha, iako Čehu nije nijednom oduzeo servis, ali je Ivo s 23 asa i jednom spašenom meč-loptom priredio veliko iznenađenje.

23.10.2013.
7:50
VOYO logo

Hrvatski tenisač Ivo Karlović pobijedio je u 1. kolu ATP turnira u Baselu drugoga nositelja i sedmoga tenisača svijeta Čeha Tomasa Berdycha s 4-6, 7-6 (4), 7-6 (2) nakon dva sata i 21 minuta igre.

Karlović je dobio Berdycha, iako Čehu nije nijednom oduzeo servis, ali je Ivo s 23 asa i jednom spašenom meč-loptom priredio veliko iznenađenje. Bio je to njihov peti dvoboj i treća pobjeda Karlovića, koji je Berdycha dobio u Baselu i prije šest godina. U 2. kolu Karlović ide na boljega iz dvoboja Nizozemca Haasea i Kanađanina Pospisila.

Ranije se u Baselu najbolji hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao u 2. kolo nakon što mu je meč prvog kola predao Argentinac Carlos Berlocq kod rezultata 2:0 u gemovima za Dodiga. Argentinac je nakon samo deset minuta igre predao meč, a hrvatski tenisač se tako lakše nego što je očekivao u svom trećem nastupu u Baselu konačno probio u 2. kolo. Lani je u Umagu u njihovom do danas jedinome međusobnom dvoboju slavio Berlocq. Dodiga u 2. kolu čeka šesti nositelj Japanac Kei Nishikori, koji je pobijedio Švicarca Marca Chiudinellija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo