S TRIBINA POGOĐEN U GLAVU / Kamerunski nogometaš ubijen dok je izlazio s terena

Image
Foto: YouTube/screenshot

Prema prvim informacijama kamerunski nogometaš Albert Ebosse, koji je bio strijelac jedinog pogotka za JS Kabylieu, je pogođen u glavu kamenom na kraju susreta, dok je hodao prema tunelu stadiona.

24.8.2014.
13:10
YouTube/screenshot
VOYO logo

Povremeni kamerunski reprezentativac 24-godišnji AlbertEbosse umro je u subotu nakon što je pogođen u glavu nepoznatim predmetom bačenim sa tribina po završetku utakmice 2. kola Alžirske nogometne lige u kojoj JS Kabylie na domaćem terenu poražen od USM Algera sa 1-2.

Prema prvim informacijama kamerunski nogometaš, koji je bio strijelac jedinog pogotka za JS Kabylieu, je pogođen u glavu kamenom na kraju susreta, dok je hodao prema tunelu stadiona. Odmah je prevezen u bolnicu, ali je umro od ozljede koju je zadobio. Ministarstvo unutarnjih poslova Alžira otvorilo je istragu o ovom slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Umro mi je na rukama na putu za bolnicu. Ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo, potpuno sam slomljen i ne znam hoću li se ikad oporaviti od ove tragedije", izjavio je Ali Rial, kapetan Kabylie.

"Ovo je katastrofa, nezamislilvo je da igrač može poginuti zbog poraza. Naši stadioni više nisu sigurna mjesta za nogomet. Sa smrću Ebossea postali su groblja. Ovo je velika sramota za našu zemlju", kazao je DjameleddineBenlamri, suigrač poginulog kamerunskog nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo