Generacija '97. uzvraća Mamiću / 'Kakvi uspjesi? To što nema navijača?! Klub radi katastrofalno'

Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Četvorica bivših Dinamovaca uzvratili su gazdi kluba te mu očitali lekciju rekavpi kako sigurno nitko nije zadovoljan s praznim tribinama i jednim čovjekom s apsolutom vlasti.

8.4.2014.
11:40
Igor Kralj/Pixsell
VOYO logo

Maksimirskoj oprobi nije dugo trebalo da odgovori Zdravku Mamiću nakon što je u ponedjeljak ponovno očitao lekciju 'protivnicima' Dinama.

Bišćan, Šimić, Marić i Šokota su uzvratili gazdi 'Modrih'. Naglasili su kako pokušavaju uvesti pravilo prema kojemu bi svi članovi kluba imali pravo glasa u svim budućim izborima za upravu Dinama, te ako na takvim izborima pobijedi sadašnja garnitura, oni će joj "od srca čestitati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jeste li vi zadovoljni s Dinamom kakav je danas? Jeste li zadovoljni s tim da jedan čovjek ima apsolutnu vlast? Jeste li zadovoljni s radom i s praznim tribinama?" pitao je Igor Bišćan na konferenciji za novinare.

"Želimo i borimo se za demokratske izbore, no ne treba se svatko složiti s našim mišljenjem i baš zbog se zalažemo za demokraciju i da se na izborima izabere najbolji", izjasnio se Silvio Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell

"Nije mi jasno ako oni tvrde da je poslovanje kluba sjajno zašto ga onda ne pokažu javno. Zbog čega to nije transparentno i dostupno javnosti? Ne tvrdimo da poslovanje nije dobro, ali želimo te dokumente na uvid. Uspjesi na sportskom polju postoje, ali ako je Rijeka u jednoj godini osvojila više bodova nego Dinamo u tri, onda o čemu pričamo?" naglasio je Bišćan dodavši: "Nikakva politička opcija ne stoji iza nas. Naše oružje je moralna odgovornost prema navijača koji nam daju podršku".

Šokota se nadovezao na priču o sportskim uspjesima, prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne vidim nikakve uspjehe. To što nema navijača je uspjeh? Jeli uspjeh osvojiti prvenstvo? Prvenstva su se osvajala i prije. Ovaj klub radi katastrofalno. Želim da ovaj klub napokon postane klub navijača i klub ponosa kakav je nekad bio", izjasnio se Tomo Šokota.

"Najveći problem Mamićevog Dinama je to što svi oni koji drugačije misle su šikanirani. Svi koji drugačije misle su odstranjeni sa skupštine kluba i to je najveći razlog sukoba s navijačima", rekao je Dario Šimić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećamo kako imamo podršku medija i kako naš glas dopire do građana. U dva tjedna smo objasnili široj javnosti koja su dva najveća problema. Prvi, da se ne poštuje Zakon o udrugama, a drugi je transparentnost, odnosno ne davanje na uvid članovima kluba podataka o poslovanju kluba. Nismo sami, navijači su uz nas i bez njih ova akcija ne bi bila moguća. Mi nismo za rušenje, nego za stvaranje Dinama po uzoru na europske klubove koji imaju članski model", dodao je Šimić.

Šokota i Marić iskazali su zadovoljstvo dosadašnjim reakcijama Dinamovih navijača na akcije koje je poduzela njihova inicijativa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U klubu bi sigurno htjeli da imaju ono što smo mi imali na Jarunu i to njih jako boli", rekao je Šokota.

"Dobili smo podršku od svih ljudi koji razmišljaju demokratski, ne samo od Dinamovih navijača", naglasio je Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši Dinamovi kapetani odbili su komentirati izjave izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića koji ih je u ponedjeljak na konferenciji za novinare optužio kako se zalažu za 'uličnu demograciju'.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo