JAVNO SRAMOĆENJE / Kakav kiks najboljeg engleskog suca!

Image
Foto: Pixsell

Jedan od najboljih svjetskih sudaca ponovno nije imao svoj dan. Howard Webb se propisno osramotio u susretu Sunderlanda i Evertona dosudivši jedanaesterac kojeg je samo on vidio.

27.12.2011.
13:19
Pixsell
VOYO logo

"Naravno da nisam sretan zbog dosuđene najstrože kazne. Moji igrači koji su bili u neposrednoj blizini još su se više uzrujali zbog Webbove odluke. Vjerojatno je mislio da je bilo kontakta, ali je očigledno da ga nije bilo. Razočaran sam jer je to utjecalo na konačni ishod utakmice", izjavio je trener Sunderlanda Martin O’Neill kojem nije legla sudačka procjena Howarda Webba.

Naime, čovjek koji je sudio finale SP-a 2010. nije imao svoj dan u ponedjeljak dosudivši jedanaesterac o kojem danas pričala cijela sportska javnost na Otoku, a pojedini mediji su otišli i toliko daleko da su to nazvali najgorom sudačkom odlukom u 2011.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To definitivno nije bio jedanaesterac. Loša sudačka odluka, pogledao sam nekoliko puta usporenu snimku i sasvim je jasno da je sudac napravio pogrešku", priznao je čak i suparnički trener David Moyes, čijem je Everton taj dosuđeni penal donio vrijedan bod na gostovanju.

Što se dogodilo? Evertonov veznjak Leon Osman je u 49. minuti pokupio busen trave u protivničkom šesnaestercu i potom je posrnuo, a jedan od najboljih svjetskih sudaca je brže-bolje dosudio najstrožu kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leighton Baines je penal pretvorio u 1:1, rezultat kojim je utrakmica završila, a Webbova katastrofalna odluka je postala glavna tema dana .


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo