uvjerljiv trijumf / Jugaši na Jadranu pokazali autoritet i sedmu godinu zaredom izborili finale Regionalne ige

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Jugaši su prvi finalisti Regionalne vaterpolske lige, Jadran protiv njih nije imao šanse

19.4.2019.
19:48
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

I sedmu sezonu zaredom Regionalne vaterpolske lige ime jednog finalista ne mijenja se. To je, dakako, Jug CO koji, zapravo, samo jednom u deset održanih završnih turnira (prve godine nije se igrao), nije nastupio u finalu. Bilo je to 2012. kada je Pro Recco u svom jedinom izletu na drugu stranu Jadrana pobijedio riječko Primorje.

Premda su ligaški dio okončali tek na trećem mjestu, jugaši su u Zagreb došli po trofej, stoga je valjalo odmaj u startu pokazati autoritet. Nastojali jesu sa sebe skinuti pritisak odbivši ulogu velikog favorita, no oni to, ma što god rekli, jesu. Najveći favoriti i najbolja momčad ove Lige, bez dvojbe, kao što dvojben nije bio ni ishod polufinalnog dvoboja s Jadranom iz Herceg Novog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U najavi utakmice Dubrovčani su prilično ishvalili svoje protivnike i vrlo bliske geografske susjede, najviše njihovu brzinu, ali... Rekli bismo malo ipak previše. Za razliku od dobro poznate Jugove tranzicije, od Jadranove nismo vidjeli ništa, zapravo, vrlo malo ostaloga uopće. 

Popadić odličan

Crnogorci su dominirali samo u jednom segmentu - zarađenim igračima više, samo... Trebalo ih je i realizirati, a to im je bio priličan problem jer uz Jugovu obranu, koja je uvijek za barem stepenicu na višoj razini kada se igra za trofej, izvrstan je na vratima bio Popadić skupivši u prve dvije četvrtine devet obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Toni Popadić bio je na viskoj razini obranivši 14 udaraca (Luka Stanzl/PIXSELL)

Jedna je, pak, bila važnija od svih. Ona kod Jugova vodstva 3:2 kada je iz blizine skinuo zicer Draškoviću, Garcia potom na prvu uhvatio Kandića na spavanju, a Fatović u kontri preduhitrio sirenu za 5:2. I u pola minute umjesto da je u egalu, Jadran je bio na tri gola zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne kažemo da bi, da se tako odvilo, bilo uzbuđenja, neizvjesnosti, ali da je Jadran tu izgubio priliku da održi jugaše malo više nervoznima, proba barem na račun toga iznuditi kakvu "neforsiranu pogrešku" više, to da.

Međutim, ne, jugaši ih nisu činili, pogotovo kada su imali, a toga nije bilo baš u izobilju, igrača više. Tu su bili nemilosrdni, povrh svih Benić koji je dvaput u nizu sa srednjeg vanjskog poslao dvije bombe u donji lijevi kut, od drugog dijela, rezervnog vratara Tešanovića za 11:6. Po dubrovačkoj želji, a i realnom odnosu snaga na kraju krajeva, završnicu kakvu je bilo za očekivati. Za Jug posve mirnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Regionalna vaterpolska liga, polufinale:

Jadran Carine - Jug CO 9:14 (2:5, 2:3, 3:4, 2:2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jadran Carine: Kandić (5 obrana), Tešanović (5 obrana); Brkić, D. Radović, Obradović, Banićević, Averka 2, Mijušković, Gardašević, Đ. Radović 4, Spaić, Drašković 1, Petković 1, Vučurović 1

Jug CO: Popadić (14 obrana), Vukojević; Macan, Fatović 2, Lončar, Joković 1, Garcia 2, Lozina 2, Merkulov 2, Kržić 1, Žuvela, Benić 3, Papanastasiou 1, Cukrov

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrač više: Jadran Carine 4/12, Jug CO 7/10

Peterci: Jadran Carine 1/1, Jug CO 1/1

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo