završnica vaterpolskog prvenstva / Jug i Mladost slavili protiv borbenih splitskih momčadi i napravili prve korake prema finalu

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Polufinalna serija se igra na dvije pobjede, a druge utakmice igraju se u Splitu u srijedu

27.4.2019.
22:23
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U prvim susretima polufinala vaterpolskog prvenstva Hrvatske Jug je u Dubrovniku svladao splitski Jadran s 13:12, dok je Mladost u Zagrebu bila bolja od Mornara s 9:4.

Iako je pobjeda Mladosti na kraju izgledala jako uvjerljivo, većinu utakmice Mornar se držao u egalu, da bi tek pred kraj susreta zagrebačka momčad dodala gas i završila utakmicu veikom pobjedom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Je, izgubili smo, ali su momci odigrali baš stvarno jako, jako dobro. Pazite, pa ja imam 6-7 juniora u momčadi. Udarna postava se odlično nosila s Mladosti, momčadi koja je objektivno puna zvijezda, bolja je i da, svjestan da su možda bili i malo opušteniji", nakon utakmice je rekao trener Splićana Zdeslav Vrdoljak.

A dubrovački Jug gotovo je izgubio ogromnu prednost u svom bazenu. U posljednju četvrtinu ušli su sa šest golova razlike, da bi završili sa samo jednim pogotkom prednosti. Maro Joković predvodio je Dubrovčane sa pet pogodaka, dok je kod Jadrana jednak broj golova zabio Ante Visković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polufinalna serija se igra na dvije pobjede, a druge utakmice igraju se u Splitu u srijedu. 

U susretima za poredak od 5. do 8. mjesta splitski POŠK je slavio kod Zadra 1951 s 11-10, dok je u Rijeci Primorje bilo bolje od Solarisa s 8-7. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo