Jezivi detalji Pistoriusova zločina: 'Vrištala je i gušila se u krvi'

Na Kaznenom sudu u Pretoriji započelo je suđenje šesterostrukom paraolimpijskom pobjedniku Oscaru Pistoriusu za ubojstvo njegove djevojke Reeve Steenkamp.

3.3.2014.
12:55
VOYO logo

Južnoafrički atletičar je odmah na početku suđenja izjavio kako nije kriv za ubojstvo, te da je mislio kako se u kupaonici u kojoj je bila Reeva Steenkamp nalazio provalnik.

Podsjećamo, najpoznatiji svjetski paraolimpijac je u veljači prošle godine usmrtio svoju djevojku Reevu Steenkamp sa četiri hica iz pištolja. Njegova se obrana temelji na tvrdnji da je zamijenio djevojku za provalnika i da je pucao u samoobrani, dok tužitelji tvrde da ju je namjerno ubio u naletu bijesa nakon svađe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pistorius se u sudnici pojavio vidno nervozan i po prvi je put od tragedije susreo June Steenkamp, majku svoje preminule djevojke.

//www.youtube.com/embed/akKZyhA6JEs

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi svjedok, susjed Michell Burger, izjavio je na sudu kako se te noći probudio u tri sata u noći zbog 'nesnosnih vriskova' te je odmah pozvao osiguranje.

"Užasno je vrištala i zvala u pomoć. Tada sam čuo i muški glas kako vrišti i zapomaže. Tri puta je vikao: 'U pomoć!'. Odmah nakon ženskih vriskova, čuo sam pucnjeve. Bilo je to stravično iskustvo za mene. Moglo se čuti kako vrišti i guši se u krvi", opisao je užasnu tragediju Burger.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko ga proglase krivim za ubojstvo s predumišljanjem Pistoriusu prijeti doživotna zatvorska kazna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo