Gobac za RTL / 'Jedva čekamo Balićeve ideje, a Goluži ništa ne podmećemo!'

'Jedva čekamo Balićeve ideje, a Goluži ništa ne podmećemo!' Tako je za RTL Danas Zoran Gobac komentirao povratak Ivana Balića u hrvatski rukomet. Nekad najbolji igač svijeta trebao bi, po završetku karijere, postati koordinator.

1.1.2015.
18:37
VOYO logo

Povratak najboljeg u reprezentaciju. Ali ne na terene, već pored njega. Jer kako je RTL prvi javio, Ivano Balić od ljeta postaje koordinator za muški rukomet. U Savezu su presretni.

"On je vrlo ozbiljan i predan kad se prihvati posla. Ima ideja, mi smo o njegovim idejama razgovarali i sigurno će biti od velike pomoći hrvatskom rukometu. To ne znači, kao što neki već tumače da se Goluži kopa", kaoza je Zoran Gobac, izvršni dopredsjednik HRS-a.

Balić je počeo oduševljavati prije 12 godina u Portugalu, a od onda sakupio osam medalja, od toga dvije zlatne. 2003. i 2006. proglašen je za najboljeg rukometaša svijeta, a osim Metkovića i Zagreba, igrao je za velikane poput Portlanda i Atletico Madrida. Karijeru će završiti u njemačkom Wetzlaru pa doći na pravu poziciju, smatraju stručnjaci.

"Ovo je stvar koja može donijeti samo puno puno pozitivnih stvari. On će se sigurno naći u tome, čovjek koji zna rukomet, koji ima sva vrata svijeta otvorena. Nastavlja živjeti u onome što je cijeli život radio, u rukometu", rekao je Zlatko Saračević, stručni sukomentator RTL-a.

Bit će to nova suradnja Balića i Goluže, ona posljednja završila je napeto. Bilo je tu i isključenih mobitela, nejavljanja i nakon svega nepozivanje Balića u reprezentaciju. Iako su oni objašnjavali da problema nema.

"Nije bilo. To je onako, živa komunikacija u ovoj atmosferi, ne čuje se, moramo se derati jedan na drugoga", rekao je Balić 28. prosinca 2012.

Balić će također koordinirati izbornike mlađih reprezentacija. A kada to požele, posao u savezu čeka i Vorija i Metličića.

"Nas očekuje 2018. veliko natjecanje, europsko prvenstvo u Hrvatskoj. To je jedina titula koji oni nisu osvojili kao igrači, ali je titula jednako bitna ako je osvojiš i kao funkcioner", dodao je Gobac.

Od prvog srpnja tako počinje nova avantura najboljeg. Prvo svjetska smotra u Kataru, a onda će Balić pokazati kakav je u rukometu van terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo