Jedriličari rasturaju: Fantela i Marenić korak do nove medalje!

Hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić nadomak su još jednog europskog odličja. U utorak će u finalu jedriti za srebro.

14.7.2014.
19:58
VOYO logo

Predzadnjeg dana Europskog prvenstva za olimpijske dvojce u Ateni nije išlo hrvatske predstavnike, međutim i ostale su posade jedrile dosta šareno, tako da u ukupnom poretku CRO jedra nisu puno izgubila u odnosu na jučer.

Šime Fantela i Igor Marenić u plov za odličja za deset najboljih ulaze s ukupno četvrtog mjesta, odnosno kao treća europska posada, s obzirom da vodeći Australci Belcher i Ryan ne konkuriraju za medalje. Britanci Patience i Willis su osigurali naslov europskih prvaka, drugi među Europljanima su Finci Lindgren/Lindgren s četiri boda prednosti u odnosu na Šimu i Igora, koji pak imaju dva boda manje od četvrte europske posade, Austrijanaca Schmida i Recihsteadera. Samo te tri posade u igri su za srebro i broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ponedjeljak baš nismo dobro odjedrili, ali apsolutno smo unutra, možemo jedriti za dvije medalje. U najboljem slučaju smo srebrni, u najgorem četvrti. Bit će to zanimljiv troboj", komentirao je sa smiješkom Šime Fantela.

U ponedjeljak je na regatnom polju u Ateni puhao maestral, desetak čvorova snage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj vjetar nismo imali tijekom tjedna, bilo je dosta rupa u polju i promjena smjera, u jednoj stranici vjetar bi promijenio smjer i nekoliko puta. Mi smo mislim griješili u strategiji, čuvali smo lijevu stranu regatnog polja koja je prolazila svih ovih dana, ali u ponedjeljak nije bilo tako", objasnio je Igor Marenić. Šime Sorić i Marin Jakovčev su regatu završili na 68. mjestu.

U ženskoj konkurenciji 11. mjesto su zauzele Enia Ninčević i Romana Župan. To je jedan od najboljih rezultata našeg ženskog olimpijskog dvojca, i da ponedjeljak nije bio problematičan za njih, kao i za Šimu i Igora, imale bi dobre izglede ući i u plov za odličja, što bi bio vrhunski rezultat, ovako su ostale na korak do tog ostvarenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadovoljne smo. Ono što nas jako raduje je poredak nacija, desete smo, a to bi nam za dva mjeseca na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj donijelo mjesto na Olimpijskim igrama 2016. i mogle bismo se na miru pripremati, bez stresa oko norme", komentirala je Enia Ninčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo