DVOBOJI ZA SJEĆANJE / Janičina najveća suparnica rekla - dosta

Image
Foto: skidor.com

Na završnici Svjetskog kupa u austrijskom Schladmingu još će se jedno velikom ime oprostiti od skijanja. 'Uvijek ću se sjećati velikih dvoboja između mene i Janice Kostelić', prisjetila se Anja Pärson uoči odlaska sa skijaških staza.

12.3.2012.
11:49
skidor.com
VOYO logo

Jedna od najboljih švedskih skijašica svih vremena donijela je čvrstu odluku. Nastupi u Schladmingu ovoga tjedna bit će joj posljednji u Svjetskom kupu. Nakon austrijskih ispita djevojka iz Tarnäbyja odlazi u skijašku mirovinu.

"Imala sam veliku karijeru, ostvarila sam i više nego što sam mogla sanjati", rekla je Anja Pärson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31-godišnja Šveđanka je već 14 godina dio svjetske skijaške karavane. Debitirala je 1998. na završnici Svjetskog kupa u švicarskoj Crans Montani, a na istom događaju, ovoga puta u Schlamdingu - okončat će karijeru.

"Posljednjih godina zbog svih tih padova i produžene sezone nisam u mogućnosti skijati na najvišoj razini. Posebice zato jer imam kroničnih problema s koljenom. Došla sam u fazu života kada mi i tijelo i glava kažu - dosta. Uvijek sam bila borac i ovo je bila teška odluka, ali nakon dugog razmišljanja osjetila sam kako je vrijeme za nove izazove u životu", objasnila je trofejna Šveđanka svoju odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa svjetskih prvenstava Anja Pärson ima čak 19 medalja. Skupila je 42 pobjede u Svjetskom kupu, čak 95 postolja i dvaput je bila osvajačica Velikog kristalnog globusa (2004. i 2006.).

"Ovo je dosad najteža odluka koju sam donijela u svom životu, ali imam puno sjajnih sjećanja koje ću zauvijek nositi u sebi. Svjetsko prvenstvo u mom Äreu 2007. je sigurno jedno od njih. Brončana medalja u na ZOI u Vancouveru 2010. kada sam na osobnoj fazi nadmašila vlastite kapacitete jer nisam dala da me 'zloglasni' Whistler pobijedi! I svakako moram dodati, uvijek ću se sjećati velikih dvoboja između mene i Janice Kostelić te ostalih sjajnih skijašica", zaključila je Pärson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo