Nezadovoljstvo uprave Juga CO konacno je kulminiralo a kako su i navijaci u subotu rekli svoje, i izvizdali igrace, tako je smijenjen trener Miho Bobic. Prema pisanju Dubrovackog vjesnika, proslavljeni hrvatski vaterpolista i dosadasnji trener Mladosti Vjekoslav Kobescak preuzeti ce Jug.

Jos krajem prosle godine prosle godine Dubrovcani su kontaktirali Kobescaka za mjesto trenera Juga CO. I to nakon poraza od Mladosti u finalu Kupa Hrvatske, kada je Bobic stavio svoj mandat na raspolaganje.

Tada Kobescak nije otisao put juga. Vjerovalo se u Bobica, on je pokusao sve kako bi podignuo momcad, ali u tome nije uspio. Stoga su mu se sad zahvalili na suradnji.

Tako bi Kobescak u srijedu po prvi puta trebao voditi Jug u europskoj ligi, u srazu protiv Primorja EB. Vrijedi istaknuti kao je Kobescak cijelu svoju karijeru proveo u Mladosti.

Sa Zapcima je 1991. i 1996. bio prvak Europe (1999. je osvojio i Kup pobjednika kupova, 2001. Kup LEN-a, 1996. europski Supekup), a u Mladosti je ukupno igrao cak 25 godina (od toga ima dvadesetak odigranih seniorskih sezona).