'cure' novi detalji / Izbornik mogao predvidjeti potres u svlačionici? Kalinić prije puta u Rusiju navodno postavio ultimatum

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Bizarna situacija koja je na kraju kulminirala Kalinićevim 'protjerivanjem' iz reprezentacije usred Svjetskog prvenstva jos je jedna od glavnih tema SP-a

19.6.2018.
14:14
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija od jučer u svom rosteru ima 22 igrača, jednog manje od dopuštenog. 

Potkopavanje autoriteta i odbijanje ulaska u igru u ulozi zamjene posljednjih 10-ak minuta protiv Nigerije napadač Milana na kraju je skupo platio i još jučer se avionom vratio iz Rusije i sletio u Split. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

>>Potres u redovima Vatrenih: Kalinić odbio ući kao zamjena protiv Nigerije, Dalić ga šalje kući?!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>Tražimo vaše mišljenje: je li potez izbornika Dalića o otpisivanju Nikole Kalinića opravdan?

>>Umjesto da leti za St. Peterburg, Kalinić danas šeće Splitom: evo kako su se Hrvati izjasnili o Dalićevom presedanu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije mu ovo prvi put, Kalinić je navodno isto učinio i u prijateljskoj utakmici sa Senegalom, kad je trebao ući kao zamjena u posljednjih 20-ak minuta.

No, 24 sata donose nove detalje i otkrivaju pojedinosti o navodnom ultimatumu kojeg je Kalinić postavio Daliću. Naime, prije okupljanja reprezentativaca za završne pripreme Kalinić je vodio razgovor s izbornikom tijekom kojeg je želio njegovu riječ da neće biti tek čovjek za popunjavanje spiska, već da će dobiti pravu priliku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolovi u leđima cijelo su vrijeme postojali, no izbornik je toga bio svjestan, liječnici su ga upozorili i ukazali da se radi o manjim problemima koji će do početka turnira biti sanirani. Ne bi ga, uostalom, Dalić ni vodio u Rusiju da je bilo ikako drugačije.

Kako protiv Brazila na Anfieldu nije dobio ni minute, Kalinić se već tad požalio, no izbornik ga je uvjeravao kako je to bio tek prijateljski susret u kojem je bilo potrebno isprobati različite sustave igre. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, situacija koja je očito neko vrijeme bila nestabilna eskalirala je u najgorem trenutku, kad je SP već počeo. Kalinić se zagrijavao i u prvom kolu SP-a protiv Nigerije trebao je odmijeniti Mandžukića u posljednjih 10 minuta, no odbio je to, ponovno ponudivši kao opravdanje bolove u leđima. 

Dalić je presjekao i poslao Kalinića kući, a Hrvatska je zbog te bizarne situacije postala jedna od glavnih tema sportskih dnevnika širom svijeta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Žao mi je što se odlučio na ovakav potez, sad će se sve okrenuti protiv njega, zaboravit će sve dobro što je napravio za reprezentaciju, svi golovi”, rekao je jedan od reprezentativaca za 24 sata.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo